Törölt nick
2011.07.02
|
|
0 0
2230
|
Ha jol értelmezem, akkor francia a férjed, mér fél éve együtt vagytok és még nem megy a francia ? Pedig màr kéne valami alapnak lennie !!! :-) Pl : Je t'aime....
Még annak idején, amikor még fiatalok voltunk, kisfeleségem vàllalt gyermekmegörzést, és néha takaritàst... Egyszer egy szomszéd hölgy is megbizta munkàval, és mikor làtta, hogy nem boldogul a kisasszony a francia nyelv terén, vett egy nagy spiràl füzetet, és minden egyes munkanap utàn feladott egy csomo "leckét" asszonykàmnak.... En hivatàsos katona voltam, pont akkor vezényeltek minket 4 honapra tengerentulra.... Kisfeleségem bevàllalta, hogy ott marad Korzikàn (hogy ne kelljen felszàmolni a lakàsunkat, ne kelljen kötözködni...) addig amig én tàvol vagyok... Mikor hazajôttem, pàrom màr olyan szinten volt a nyelvtanulàs terén, hogy telefonon "beszélgetett" a baràtnöivel.... igaz, hogy még "petit nègre" szinten, de teljesen önàlloan boldogult a boltban, a mindennapi életben ! Mire hazaértem még avval is meglepett, hogy elintézte a kocsink olajcseréjét (nem tud vezetni, nincs jogsija !) egy francia baràtnöjével.....
Billy |
Előzmény: Vendome32 (2229)
|
|