Szomorúan olvasom az MSC -s véleményedet.
Az eddigi társaságoknál nem ezt tapasztaltuk.
Bár részemről egy fagyin nem múlik. Ha nagyon kell veszek, de el vagyok nélküle.
Ráadásúl most 18 napot fogunk az MSC Orchestrán tölteni. Ebből 8 teljes nap csak a tengeren lesz az itthoni kora télben.
Jó, mert pihenünk, napozunk, közben átkelünk az egyenlítőn. Az ár kedvező, hisz az egész útért a 12. szinten, balkonos kabinban kérnek fejenként 1189 €-t.
(Amit nagyon várok, mert a déli féltekén még nem voltunk, bár sok távoli egzótikus helyen voltunk.)
Meglepődtem, ahogy az italcsomaggal jártatok. Én bizonyosan panaszt tettem volna valamelyik "hotel tisztnél".
Egy korlátlan fogyasztásra befizetett lehetőséget nehogy már felülbírálja egy terem, vagy platz főnök.
Az Orchestrán kíváló olasz konyháról tesznek említést.
A freestyling jelentése, hogy szabadstílusu öltözködés. A gálaesteket leszámítva nem annyira szigorú az öltözködési szabály.
A freestyling estéken az ala cart éttermekben elfogadott a sima hosszúnadrág, ing (nem poló), ha kell pulóverrel.
Azaz nem elvárás az öltöny. A gálaesteken azonban (szinte) mindenki sötét öltönyt visel nyakkendővel.
Ez miként volt az MSC -nél?
A Norwegiannal mi már voltunk. Ajánlani tudom.
Ott választékos az étkezés, talán még a Princess-nél is jobb.
Van néhány (hanyagolható) étterem, ahol egy fix összeget 10-15 USD-t kell fizetni.
A főéttermek felár nélküliek.