tökösmákosrétes Creative Commons License 2011.06.29 0 0 19

Szerintem nem csak pénz miatt boldogtalan a magyar.

Leginkább attól, hogy azt hitte, hogy a rendszerváltással majd kialakul egy tisztességes állam. De ez a tisztességes állam a mai napig nem alakult ki. Sőt, a jelenleg is készülnek olyan törvények amik teljességgel tisztességtelenek, etikátlanok.

Mondok példát:

---------------------

1. Régi dolog:

Micsoda jogállam az, ahol egy vállakozónak a kiszámlázott, de meg nem kapott áfát be kell csengetnie az államnak ugyanúgy, mintha megkapta volna? Ez egy baromság. Ilyen normális jogállamban nincs. És 1000 ilyen baromságunk van régről. A hasonló törvényeket fel kellene számolni, nem pedig még most is a számukat növelni.

2.  Új dolog:

Előrebocsátom, hogy nem használok külföldi rendszámú autót és nem sziktam ilyesmivel ügyeskedni. Ennek ellenére borzasztóan irritál az, hogyha hülyének próbálnak nézni. Márpedig akkor amikor tisztességtelennek nevezik azt az embert aki ilyesmit csinál. PEgig az az igazság, hogy az állam oldaláról ez ügyben sem jöhetne kritika. Ugyanis pont a magyar állam volt az aki először "kijátszotta" az EU-s jogszabályokat. HOgy hogyan? Hát úgy, hogy ha megszünt volna a gépkocsikra kivethető vám, akkro a magyar állam jelentős bevételtől esett volna el. Na, most drága vezetőinknek kipattant az agyából, hogy ugyan vám az nem lehet, de regisztrációs adó ugye az lehet. Fogták és azokat az összegeket melyeket korábban vám cimszó alatt szedtek be, egyszerűen beépítették "Regisztrációs adó" cimén. Emiatt van az, hogy nálunk olyan magas ennek mértéke, hogy "nem éri meg behozni" az országba.  Ezek után erkölcsről dumálni egyzserűen nevetséges, amikor maga az állam volt tisztességtelen és erkölcstelen.

És ez most nem elég! Most a 20 éven keresztűl hallgathattuk, hogy milyen jó lesz nekünk, ha belépünk az EU-ba. Most benne vagyunk. És mit kell tapasztalni? Azt, hogy vagy maga az EU az, aki nem vesz minket egyenrangúnak a nyugati emberekkel, más részről pedig, kedves kormányunk akar adminisztratív eszközökkel megfosztani az uniós jogainktól. Mi az, hogy nem vezethetek külföldi rendszámú autót? Milyen baromság ez, hogy emiatt megbüntethetnek? Hogy érezném jól magam az ilyen megoldásoktól? (Félreértés ne essék, eszem ágában sincs külföldi rendszámú autót vezetni, csak ez a megoldás irritál baromira. Végülis, ha véletlen úgy adódna, attól miért vagyok Én potenciális bűnöző?) Azért mert van egy adminisztráció aki képtelen életrevaló törvényeket hozni, ezért megint az a megoldá, hogy a jogaimból vesznek el. Mindezt azért mert egy impotens banda nem tud rendszerben gondolkodni, nem az embereket akarja szolgálni ami a dolga volna, hanem hatalmi és adminisztrációs eszközökkel neki sokkal egyszerűbb a jogaimat elvenni. És miért? Mert ez a régi reflex. Pontosan ez a reflex működött a rendszerváltás előtt is. Ettől akkor is boldogtalanok voltunk és ettől ezután is boldogtalanok leszünk. Mindenki pontosan látja, hogyha így mennek a dolgok, akkor jottányit sem jutottunk előre a 20 év alatt. Az előrelépés az lenne, ha végre tudatosdna minden íróasztal mögött hatalmaskodónak, hogy ezt nem lehet csinálni. Helytte meg fel kell tárni, meg kell érteni a folyamtokat az összefüggéseket, az érdekeket és a jogszabályokat az emberek jogainak tiszteletbentertása mellett felelősséggel kell meghozni.

Ha csak ennyi történne (én pl. már rég) boldogabbak lennénk.