Törölt nick Creative Commons License 2011.06.28 0 0 8665

Ok, akkor úgy látszik én vagyok az egyetlen aki nem élvez el ettől a Crystalline-tól...

Sőt, hogy őszinte legyek, nekem kifejezetten nem tetszik, mert:

- dallamtalan

- unalmas.

Sajnos a fentiek erősen jellmezőek arra,  amit a csajszi az utóbbi fél évtizedben művel. Bocsánat, de ez a dal egyáltalán nem fülbemászó, és nehezen nevezhető magávalragadónak is, amikor 2 perc hallgatás után már nem is figyelem és csak akkor veszem észre, hogy 5 percig szólt, amikor már vége.

Engem kifejezetten elkeserít, hogy ez a lead single, ami átalában a legerősebb dal a lemezeken, hiszen akkor milyen lehet a többi?

Azzal teljesen egyetértek, hogy úgy hangzik, mint egy lemaradt dal a Drawing Restraint-ről. Nem hallgatóbarát, az tuti :) 

Sajnos a Vespertine után zuhan a megszállottságom fok a néni felé. Ahhoz képest, hogy a régi dalokat rendszeresen dúdolgattam, a Medúlla óta már egy dala sem mászott a fülembe, dúdolgatásról meg szó sincs - dallamtalan dalokat nem is lehet. A Medúlla még elment, azért hallgattam jó párszor, de a korábbi lemezekhez nem is hasonlítható. A Voltát viszont kb. 20x ha meghallgattam, de ennél jóval kevesebbszer egyben az egészet. Az első fele még okés, de a második már inkább csak "legyen már vége". Még ilyen unalmas, a semmibe vesző, soha véget nem érő, csordogáló dalokat... Nem is hiszem, hogy új rajongókat szerzett a csajszi ezekkel az utóbbi lemezeivel.

Attól tartok, hogy ez az album (a Crystalline alapján) olyan dalok gyűjtőlemeze lesz, mint a Phneumonia, Vertebrae by vertebrae (legunalmasabb), Desired Constellation és a többi kurva hosszú, dallamtalan, élvezhetetlenül unalmas dalok. Persze a körítésre most se lehet panasz, jól megdesignolt, szépen fotózott promó képek, borító stb. Na de ha rajongókét nem szívesen hallgatom meg az újabb szerzeményeket, akkor mit ér az egész?

És még egy dolog. Biophilia - " a love or desire for living things". Na most, ehhez képest a kozmoszról, kristályokról és hasonló élettelen dolgokról szólnak a dalok. Csak számomra ellentmondásos ez a koncepció? A bullshit-generator rendesen működik itt is sajnos...