Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2011.06.28 0 0 3484

Ha visszaolvasol a fórumon, attól kezdődően, amikor a Vadászai megjelent itthon, nagyon eltérő véleményeket fogsz olvasni azzal kapcsolatban, hogy mennyire kivétel a Herbert "jegyzetei" által befejezett sorozat (meg úgy általában az egész munkásságuk). Ebben a topikban többségében igen keményvonalasak vagyunk, ez alatt azt értjük, hogy csak a Herbert művek számítanak etalonnak.

Én túladtam a Vadászain, ingyen odaadtam a könyvtárnak, öcsém el sem bírta olvasni, pedig ő végigrágta magát a két trilógia előzményen (neki a Dzsihad-trilógia tetszett). A Homokférgeinek csak az angol kivonatát olvastam, az is elég volt.

Lentebb kifejtettem többször is, és nem szándékozom újra leírni az érveimet, miért valószínű, hogy semmiféle jegyzet nem létezik, létezett, mert a befejezés ellentmond a hat regénybe beleépített előrevetítésnek, illetve a Herbert-univerzum logikájának.

Nagy kár lenne, ha puhafedelesben adnák ki a Pandora-krónikákat. Jobban örülnék a keményfedeles változatnak.

Más műfaj-kategória, de pl. a Delta Vison kiadja a Dragon Lance The Lost Chronicles (ami az eredeti Krónikák hiányosságait tölti ki - Kharas Pörölye, a Jégfal stb.), puhafedeles változatban, nem épp nagybetűsen, 464 oldal 2.990 Ft, kedvezményesen 2.542 a kiadó honlapján.

Szóval nekem csak a súlyozással van problémám. Az árakkal kapcsolatos érveiddel egyetértek.

Előzmény: ArthurClarke2001 (3483)