Köszi a gyors választ, észben tartom.
Egyenlőre ott tartok, hogy külföldi oldalakon láttam különböző méretű, szélességű kaszákat, amiket más-más felhasználásra ajánlanak, de itthon ilyen kínálattal nemhogy nem találkoztam, még általánosságban sem igazán tudnak a boltokban segíteni, főleg egy lánynak...
A jelenlegi kasza sem régi, s jó a hangja is, csak nem vagyok benne biztos, hogy jó volt az indulás, úgy értem nem hiszem, hogy jól lett kikalapálva. (családon belüli eltérő véleményeknek köszönhetően)
A legnagyobb bajom az, hogy a sejmesebb, vékonyabb füvet nem igazán viszi, inkább csak elhajlítja, s kétszer-háromszor is vissza kell térni, hogy valamennyire vigye, s a végeredmény az, hogy az egyik fűszál 10cm-es a másik 1cm :-)
A kicsit vastagabb szárú füvet, illetve lucernát simán, könnyen viszi, szinte abba sem lehet hagyni.
Ahogy elnézem ezeket a videókat, látom, hogy különösebb erőlködés nélkül kaszálják a finomabb, vékonyabb füveket is, s nem tudom, hogy a mienknél mi a hiba.
A nyél pedig külön fogalom, amit kapni lehet az fixre van szerelve, s nem lehet állítani, pedig nem mindegy, hogy 160cm-es ember akarja használni, vagy 198cm-es egyén.