Most tavasszal ragadtam a kezembe előszőr kézi kaszát, s azóta le sem teszem.
Egy jó kasza aranyat ér, de tartok tőle, hogy az én kaszám, nyelem nem igazán megfelelő, mind a nyelet, mind a kaszát illetően, bár már így is tudom, hogy ezután csak kézi kaszával kaszálok amit csak lehet, mert hihetetlenül jó dolog, s nem utolsó sorban gyors is, plusz környezetkímélő.
Miután szerettem volna utánanézni annak, hogyan kell "jól" kaszálni, megélesíteni a kaszát, kikalapálni, stb. rá kellett jönnöm, (vagy csak nem találtam meg), hogy nincs Magyarországon ilyen komplett leírás, videó, stb. Külföldi honlapokat, youtube videókat nézegetve látom, hogy már ausztriában is egészen más típusú nyeleket használnak, mint itthon, s amikor bementem egy-két mezőgazdasági boltba, hogy olyat keresnék, bambán néztek rám :-) hát inkább kifordultam, de internetes áruházakban sem találtam.
Sajnos nincs olyan idősebb ember a közvetlen környezetemben, aki meg tudná nekem mutatni, el tudná mondani, mit hogyan kell, csak találgatások vannak, ezért kérném a segítségét mindenkinek, aki jártas kézi kaszálás terén, vagy van tippje, infója, netán bemutató videója :-)) köszönettel veszek.
Itt van két link, számomra kézi kaszálás terén ez az etalon, a kitűzött cél :-)