Mulder614 Creative Commons License 2011.06.21 0 0 1456

(Bocs elirtam nem Isten hanem Jézus mondta..........hisz a kettő nem ugyanaz!)

Elolvastam a linked tényleg érdekes.A házról házra való hirdetés aszerint nem házakat hanem gyülekezeteket jelent....EZT OLVASTAM OTT( Ezekben a házakban hitem,és ismeretem szerint gyülekezetek voltak.  Lukács evangéliuma 10:7:"Maradjatok ugyanabban a házban,és azt egyétek,igyátok amit adnak,mert méltó a munkás a maga bérére. Ne járjatok házról házra." (Új Protestáns fordítás)

Ha ez tényleg gyülekezeteket jelente akkor miért irja a Máté 10: 11,14 azt hogy "Amely városba vagy faluba csak bementek,járjatok utána,ki méltó abba,.......14 vers igy folytatja......ahol nem fogadnak be titeket,és nem figyelnek szavatokra ott kimenve a házból vagy abból a városból rázzátok le a port lábatokról" Ha a házak tényleg"gyülekezetek lettek volna miért kellett volna lezárni még a port is?Minden ház gyülekezet volt?

Abban a cikben az is állt hogy Jézus csak a Tanitványaira bizta ezt a munkát. Máté 24:14 "És a királyságnak ezt a jó hirét prédikálni fogják az egész lakott földön"Ezt nyilván nem a tanitványok csinálják ma hisz már meghaltak.

a Földi paradicsomról annyit hogy Isten eleve a földre teremtette az embert nem az égbe,és az igazhitü keresztények a földön fognak lakni Zsoltárok 37:11"A szelidek pedig öröklik a földet" A FÖLDET és nem a menyországot!

Máté 6:10 "Jöjjöj el a királyságod.Legyen meg az akaratod,mint az lgben ugy a FÖLDÖN IS"!

De a legmeggyőzőbb számomra az Ézsaiás 65:20,21 Nem lesz ott néhány napot élt csecsemő,sem öregember,aki ne töltené be napjait...........21 Házakat épitenek majd,és bennük laknak,szőlőskerteket ültetnek,és eszik azok gyümölcsét.

Gondolkozzatokj el rajta kicsit hogy ezek földi vagy égi körülményeket jelentenek?

Előzmény: Józsikácska3 (1455)