Engedelmeddel most a felvetéseidre fordított sorrendben válaszolnék. Először is, mint már azt valahol korábban említettem, miután upgrade-eltem a derék Mio-t MioMap 2008-ra, nekiadtam a kicsi fiamnak, a bicikli kormányán még jól mutat, egyéb használati értéke már úgysem maradt. Tehát én nem loptam senkitől semmit, és arra sem emlékszem, hogy bármelyik topicban ilyenre buzdítottam volna bárkit is. Úgyhogy csak óvatosan ezzel is.
Kérded, hogy kivel van bajom (a többes számot nem értem...)? Mitac-kal? Hát hogyne, hiszen két-három évente követ el valamilyen gusztustalanságot, a nagyobb üzleti haszon reményében. Sajnos mint fogyasztó csak egyet tehetek velük szemben: az életben nem veszek több Mio-t, vagy bármit, ami a nevükhöz kötődik.
Hogy az LCP-vel van-e bajom? Naná, hiszen az volt a Mo-i forgalmazó, aki úgy osztotta a lapokat a disztrik felé, hogy a Mitac-kal karöltve túlárazták a piacot, a kereskedőket meg árkartellbe kényszerítették (mielőtt megkérdezné bárki is, honnan szedek ilyeneket, be kell írni a gugliba: Vj-166/2006/307. és elolvasni bármelyik találatot). Ráadásul amikor már nyílvánvaló volt, hogy nem lesz a "C" sorozathoz térkép frissítés, még akkor sem viselkedett korrektül ez a cég, nem csinált egy sajtótájékoztatót, nem kínált gyors megoldást, hanem gusztustalanul próbálta húzni az időt, havonta kijelentve a saját oldalán, meg válasz mail-ekben, hogy már csak percek kérdése a friss térkép. Tette mindezt azért, hogy a raktáron levő készletek minél jobban kipöröghessenek.
Jössz megint ezzel a "tudom amit tudok"-kal. Meg "tettem amit tettem"-mel. Régi olvasója vagyok számtalan hasonló fórumnak, melyekben te is gyakran előfordulsz. Egyetlen esetben sem emlékszem arra ebben a történetben, hogy te egyszer is valamiben igazat adtál volna egy pórul járt felhasználónak. És teszed ezt úgy, hogy valójában ezekből az emberekből szeretnél élni...
Ha már az eredeti LCP weboldalak promo és térképfrissítéssel kapcsolatos szövegeire nem emlékszel, akkor gondolom az sem rémlik, amikor ezek gyorsan meg lettek szüntetve, de egy lelkes kis csapatnak sikerült a tükörszerverekről hivatalos másolatokat beszerezni.
Aztán hogy igazából mitől ijedt meg az LCP vezetése: a 43 MFt-os büntetéstől a kartellezésért, vagy a készülő fogyasztóvédelmi per nem kétséges kimenetelétől, nem tudni. De egy biztos: röpke két hónap alatt sikerült felszámolják a céget, így e mostani beszélgetésünk (is) meglehetősen akadémikusra sikeredett. De ha csak egyetlen olvasó is okul mindezekből a jövőre vonatkozóan, részemről már megérte.