okiman1 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 201

Múlt heti túrámba beiktattam 1 Normafa-Budaörs lejtőzést, de sajnos azzal kellett szembesülnöm, hogy hiába van XTR fékváltókarom és XTR cantilever fékem hozzá, ezzel a 110 kilómat nem lehet rövid idő alatt megállítani 60-70 km/h-ról. Mivel az álombringámat nem csak nézegetni hanem használni is szeretném, ezért úgy döntöttem lecserélem a féket. Ha a manapság divatos tárcsaféket rakok fel ( a telón van fül ) akkor arconcsapom a bringa retro jellegét. Mivel majdnem minden XTR ezért két választás maradt. Vagy XTR v féket rakok fel a hozzá való fékváltókarokkal ( Sajnos a canti fékváltókar nem kompatibilis a V fékkel, bár a diósdbike szerelője szerint ki lehet reszelni 1 tűreszelővel. De most őszintén... nekem nincs szívem hozzányúlni 1 lassan múzeális fékváltókarhoz ) vagy beszerzek 1 Magura HS33-at még a 2005 előtti gyártásból. Az utóbbi mellett döntöttem. Igen ám, csak jött a következő probléma mivel váltunk? Az XTR canti fékváltókarnak nem létezett soha olyan változata (92-95 között) ami külön konzolos lett volna,  ez sajnos csak a v fékes szériában volt opció, de ritka mint a fehér holló. Kénytelen voltam beszerezni 1 STX-RC konzolos váltókart. A dolog működött, csak az egység nem volt meg ( hülyén nézett ki a bringa XTR váltással+hajtókarral, LX agyakkal+ 1 STX-RC váltókarral ). Felraktam volna az XTR váltókart a konzolra, csk hát a Shimano úgy csinálta meg az illesztó tüskéket a váltókarban, hogy az nem ment fel az RC konzolra ( az XTR tüskéit ha összekötnénk trapéz formát mintáznának, míg az RC-é szabályos négyzet ). 3 napig ettem magam, hogy eldobtam az XTR váltókarokat, de tegnap eldöntöttem, hogy ha a fene fenét eszik is; akkor is XTR váltókarok lesznek a bringán. Nekiáltam méregetni illesztgetni és eközben észrevettem, hogy a 4 tüskéből 3, teljesen lyukon van. Na ekkor jelent meg az első mosoly... Kíírály csak 1 lyukat kell fúrnom a konzolba. Ez rövid idő alatt megtörtént, és a váltókarok a helyükre kerültek. Teljesen gyári hatást sikerült elérni, és meg is lehet vele állni.   ... Úgyhogy most ÖRÖM van:):):).    U.i.: A cantis állapotot kb 10 perc alatt vissza lehet állítani, mivel a fékrendszert dobozoltam ( nem tervezem, hogy valaha is el lesz adva, mivel makulátlan a cucc ).