cs!rke Creative Commons License 2011.06.19 0 0 3433

Pont erről írtam. Van egy AFB-s motorkóddal megáldott autód, ráadásul szerintem egy kicsit a normálisnál hányatatottabb előélettel, és általánosítasz. Nekem AKN-es van, ami szintén egy betegágy (adagoló, turbó, légtömegmérő, porlasztócsúcsok, blokkolásgátló, vezérműtengely, himbák, stb.). Kb. 40ekm alatt annyi baja volt, mint egy másik autónak egész életében. Ezért is döntöttem az átépítés mellett (AKE-s alkatrészek). Azóta benne van 200ekm, és töredéke probléma sem jött elő rajta, mint előtte. Ráadásul a tényleges teljesítmény egy kicsit több lett, mint a gyári. A fogyasztása még városban sem ment soha 8.5 fölé, és akkor már egy 4.2-es A8 sem hagy ott lámpától-lámpáig. Autópálya, 110 tempomat mellett 5.5 liter a fogyasztása. Az tény, hogy első kerekes, és manuális.

130-as pd: turbónyomócső, turbó, pd elemek, stb. Ne hidd, hogy annak nincs baja. Tudom, mert ugyan Passatból, de volt 1.9pd 130-as tiptronic váltóval. ;)

Szóval most hogy is van ez?

Azt azért vegyük tudomásul az alkatrész, meg szervizköltségeknél, hogy ez egy eredetileg 13 millás autó. Mi már a sokadik tulaj vagyunk, előttünk azért elég sokat megéltek már, és a legtöbbször nem lett rájuk szánva az a pénz, ami kellett volna a rendes karbantartáshoz (hogy csak a Tiptronic váltót említsem példának). Most, hogy tizedébe kerül az újkori árához képest, elvárjuk tőle, hogy hibátlan legyen, pedig azóta eltelt 10-12 év, meg bennük van minimum 3-400ekm!

Előzmény: a61978 (3430)