Gondoljátok meg válasz | 2011.06.18 19:15:27 © (21549)
Valamivel alább azt írja: „Tessék elhinni: a gúnynak végzetes konzekvenciái vannak!” Ebből azt kell értenem, ha eddig nem értettem volna, hogy neki csak egy könnyű játék, hogy valakit, bárkit, - személye véletlenszerű -, ellehetetleníteni a gúny eszközével. Ez azért nem semmi! Ez annyira emberi magatartás, hogy aki ezt nem követi az végzetesen eltéved az élet útvesztőjében. Ez az igazi „Struggle for life”, és persze Gyurica úr nem akar alulmaradni.
Előzmény: Gyurica úr (21520)
Annak, amit írtam, a „Struggle for life”-hoz semmi köze. Ezt mondtam: én azzal az emberrel, akit egyszer kigúnyoltam, többé nem állok szóba. Különösen akkor nem, ha az illető erőnek erejével akarna megbocsátani. Miért? Mert – ismétlem – a gúnynak végzetes konzekvenciái vannak. Minden vonatkozásban.
A nagysikerű humorista, csütörtök esti nagysikerű műsorában, nagysikerrel mondta el, hogy a gatyája elöl hugyos hátul szaros. Gyurica színvonal!
Annyiban kétségtelenül, hogy én itt éppen a Fábry-Babarczy-nívót gúnyolom. Nem prédikálok ellene, hanem gúnyolom! Ezt a képet ugyanis nem én, hanem a Fábry néni terjeszti „magáról”. Mondom, a Fábry néni! Már persze akkor, ha Fábry Sándor a „nagysikerű humorista”, nem láttam a műsort, régebbről ismerem az „elöl sáfrányos, hátul vonalkódos gatyáról” szóló nemzeti konzervatív, kereszténydemokrata humort.)
A fölösleges emberek reakcióját nagyrészt annak az egyedülálló csoportnak a reagálása határozza meg, amely arra kényszerült, - ha nem is teljesen -, de igyekszik távol tartani azokat, akik az alapértékeket, hmm… rugdossák.
Nem rugdosunk alapértékeket, hanem azokat gúnyoljuk, akik Tilla faszát, illetve „saját” seggüket tekintik alapértékeknek, továbbá tanácsoljuk: akik nem érzik magukat fölösleges embereknek, örüljenek neki! Ne itt tépjék az idegrendszerüket, mert az senkinek sem jó! Örüljenek a sikereiknek, menjenek oda, ahol sikeresek, ahol kedvelik őket, garantálom: ott jól fogják érezni magukat! Miként én is örülök, egészen jól érzem magam, ti. nekem abszolút mértékben megfelel az Index fóruma, mint megnyilvánulási lehetőség. És pontosan azért érzem jól magam a bőrömben, mert nem csak nagyjából, hanem töléletesen meg tudom határozni, meg tudom állapítani a helyemet. Vagyis: nem vágyom olyasmire, ami nekem nem dukál, sőt ma már arra se nagyon vágyom, amit egyébként simán megszerezhetnék. Vesd össze az előző hozzászólásommal!