BR55szöröske Creative Commons License 2011.06.18 0 0 4408

Szia!

Azt nem tudom ,hogy az NDK-ban hogyan csinálták,de Pesten a Józsefvárosi pu.-n,és a szabadkikötőben a Mirelit hütőiparnál a következö két megoldást láttam /boldog ifjúkoromban/Képzelj el egy kb emberméretű pajszert aminek a kézbevaló vége gömbölyű a másik  szögltes kicsit hajlitott és ékes ,hogy a kerék alá csusztatható legyen és a szélessége majdnem sinkorona széles.Godolom a működtetés egy értelmű:betolom -feszitek-odébbgurul-etc... etc

A másik megoldás ennek továbbfejlesztett változata, egy sinkorona méretű kettős u profil ,melyből az alsó hosszabb és a sinkoronán csúszik ,a felső rövidebb és a fenti szerszám egy csappal van rögzitve benne .A szárarányok a csaptengelytől 1:10 ,1:12.Ennek a fajtának az volt az előnye a másikkal szemben,hogy nem kellet minden tolásnál a kerék irányába igazítani és bent lehetett hagyni a kerék alatt mert egyben sinfékként is müködött.

Nem tudom mennyire jelent meg képileg, de szerintem egy kis fantáziával elképzelhető.

Üdv Zsolt 

Előzmény: dude78 (4406)