Törölt nick Creative Commons License 2011.06.18 0 0 156

Tehát akkor a konklúzió. Mind a bázis a Holdon elmélet, mind más para ill áltudományos teóriák szelektálása a következőképpen zajlik.

Ha a tudományos világ rámozdul ill ha erős, értékes teóriának tekinti, azok a teóriák, azok amik frankók. Amire a tudományos világ ill az adekvát disziplína világa azt mondja hogy hülyeség, az átlagember nem tehet mást, mint elfogadja hogy ez az objektív igazság, a teória elvetendő.

Az hiszem van még egy harmadik csoport, az ignorált teóriák csoportja, ahol a tudományos világ sem hivatalosan, sem egyetlen képviselője nyíltan sem foglalt állást. Itt vagyok a legnagyobb bajban. De persze értem, akkor meg kell kérdezni egy tudóst.

Ez mind oké. Amúgy én is pontosan így gondoltam eddig is.

Azonban elmondom mi a problémám. Miért nem lehet megkérdenzni hogy miért? Szerintem egy teória elvetésének indoklása, nem feltétlen cáfolat. Vagy tévedek?

Miért nincs az hogy közérthetően, laikusok számára, azért mellkelve van indoklás, kifejtés, hogy egy-egy teória miért lett elfogadva (nm bizonyítva!) más pedig elvetve a tudomány részéről. Jó tudom hogy némelyikről vannak ilyen indoklások, főleg az elfogadottakról nyilván. Azonban az elvetettekről ill ignoráltakról kevésbé és általában türtelmetlen, ill cinikus odavetett válaszok vannak. (nem ritkán kb ilyen lenéző mint e legutóbbi)

Azt is értem, hogy ne akarjak csillagászati, szakmai kifejtést kérni ha nem vagyok csillagász, hiszen úgysem fogom érteni.

Tehát ha igazán érdekel, hogy a bázis a Holdon teória miért elvetendő baromság (független attól hogy egyetértek-e vagy sem vele), akkor felvételiznem kell csillagászat szakra és ha nem vesznek fel, vagy nem tudom végigcsinálni, sosem fogom megtudni ezt a részletesebb ismeretet?

Legyen ez is oké, de legalább elnagyolt, bulvár szintű, közérthető, de azért nem két mondatos, hanem méltányos kis indoklás szerintem kijár a buta közembernek is... Vagy tévedek?

Szerintem pontosan ezekből alakulhatnának ki érdekes, hiánypótló társalgások ilyen fórumok para-szekcióiban pölö. Lehet csak itt az indexen van ez így (más fórumokat mininálisan nézek, már ez is elég sok időt vesz el), de azt látom, hogy az ilyen irányú párbeszéd a tudományos és a hétköznapi emberek közt eléggé el van csökevényesedve manapság. Nem?

Előzmény: Törölt nick (155)