Igen; és itt ugyanoda fogunk eljutni, amit már a moderatúra kitakarított innen mivel szerintük offtopik volt. Hogyan szelektáljuk a teóriákat? Miért van az, ha kutyaszarokról töltesz fel videókat, azt fogom gondolni azonnal, mint laikus átlagember, hogy vicc, míg a belinket videóról kevésbé, sőt néhány fanatikus meg felesküszik rá, beleájul...? Itt a probléma szerintem.
Nem létezik egy objektív populáris, megbízható hitelesítő rendszer. Ez szerintem a Shliemann-problematika vagy az aviáció-problematika, ha tetszik. Hogy vannak elméletek, amik idővel beigazolódtak, holott a tudomány gúnyolta, elvetette azokat, s vannak melyek meg hosszú ideje kapálódznak (pl kreáció), a közvélemény egy jelentős része elfogadja azokat, holott semmiféle tudományos alapjuk, sem legitimációjuk nincsen.
Szóval ismét eljutunk, az ajnálott topikhoz. Amit megtiszteltél beírásoddal és ígérem, amint hozzáférek, el fogom olvasni az általad ajánlott irodalmat.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9092255
Akármilyen fura is (sok éve hangoztatom itt a fórumon peidg) én tényleg az igazságot keresem és nem hiszek semmiben. Teljesen tökéletesen pártatlan, objektív próbálok lenni...