tessloff Creative Commons License 2011.06.16 0 0 1939

Hozzaszolnek en is a temahoz, hogy ki ad tanacsot, otletet valakinek es miert hallgatnak egyparan illetve irogatnak szamodra erdektelen temakrol. Mindenki helyzete mas: szemely szerint kettos allampolgar vagyok 10 eve mert a felesegem francia, ez pedig lenyegesen leegyszerusiti az adminisztracios dolgokat, azt pedig ne vard ertelmes tanacskent, hogy hazasodj egy francia fiuval, vagy irasd be a parodat a legioba, mert ha jol tudom az exlegiosok is megkapjak az allampolgarsagot. Dobri majd kijavit ha tevedek ;-) ..... A gyerekeim itt szulettek, itt nottek fel igy egyertelmu volt, hogy a 200 m-re levo ovodaba iratom be oket ahol szuletesi anyakonyvi kivonatot, oltasi konyvet es lakcimigazolast kertek mert francia allampolgarkent vannak anyakonyvezve. Mostanaban pedig ha jol vettem ki a hozzaszolasokbol nincs rendszeresen beirogato topiklako aki ovdaskoru gyerekekkel erkezett volna a kozelmultban. Legtobben Magyarorszag unios csatlakozasa elott erkeztunk amikor meg masok voltak a szabalyok. Pl nekem hivatalosan a hazassagkotesunk elott 3 havonta haza kellett volna utaznom legalabb 3 honapra, mert anno ez a szabaly vonatkozott a turistavizumra, tehat ugymond illegalis bevandorlokent voltam itt majd egy evig. Ma pedig unios allampolgarkent addig maradsz ameddig jol esik, ha meg tudod oldani a megelhetesedet. Melougyben pedig kb ugy csinaltam mint zzzz4 Zoli kopogtattam erre-arra. Igy aztan voltam mosogatofiutol kezdve pizzafutar, koltoztetolegeny, raktaros, kb 10 fele gyartosoron betanitott kepesites nelkuli munkas, sofor autokolcsonzoben es meg jonehany. Legtobb esetben a Dobri altal emlitett "interimer" rendszeren keresztul. Ez a rendszer pedig valakinek vagy bejon, vagy nem tuti recept nincsen, raadasul azzal a nem kis elonnyel indultam, hogy tartozkodasi engedelyem akkor mar volt a hazassagkotesunk reven, csak a nyeltudassal voltak gondjaim. Kozel 8 honap utan 0-rol indulva valami azert ragadt ram ami eleg volt ahhoz, hogy egy tetuirto samponokat csomagolo gyartosor vegen dobozokat pakoljak egy raklapra.

Előzmény: toth0816 (1936)