gombászok Creative Commons License 2011.06.11 0 0 50

Szervusztok Mézkedvelők!

Véletlenül találtam ide, látva hozzászólásaitokat, megosztanám tapasztalataimat:

1. Növényvédő szakmérnökként(aki "megtagadta"a hivatalos szakmáját), lebeszélnélek benneteket a repce, napraforgó, és olyan "vegyes" mézekről, melyek kristályosodnak: a repcét és a napraforgót virágzás előtt, ill. virágzásban permetezik!!

Két éve megtanultam, és tapasztaltam, hogy van kivétel!

2. Mézügyileg 30 éves tapasztalatom van(vagy még régebbi, őseim méhészkedtek, gyerekkoromban segédkeztem), gyomorfekélyem gyógyulását és egyéb eü. problémáim megoldását a MÉZ gyógyító hatásának tulajdonítom- napi minimum egy jó nagy evőkanálnyi, MINŐSÉGI! MÉZNEK!

3. Az akácméz jó eséllyel bio, ha nem hamisítják.

4. Két éve Nógrád megyébe költöztünk, a Palóc Mézlovagrend Nagymestere a Szállítónk! Csodálatos méze van: akác, és olyan vegyes, ami nem kristályosodik. Először én sem értettem, mert nem ezt láttam/tanultam. Nincs benne repce és napraforgó, mert nem vándorol, állandó telephelyéhez közel viszont nem jellemző e két kultúrnövény! Van viszont mindenféle vad-és gyógynövény, melyekről a "dolgozói" gyűjtenek, valami csodálatos!

Előzmény: zsuzska60 (39)