Gyurica úr Creative Commons License 2011.06.10 0 0 21464

Tonton Macoute válasz | 2011.06.10 11:34:31 © (21461)

Éppen azon gondolkodtam, hogy ebből a vénecske brazil válogatottból néhányan (Tostao, Jairzinho, Gerson) hogy összeszedték magukat a hetvenes VB-re ... :--))

Előzmény: Doppelstangel (21458)

Nem azt mondtam, hogy „vénecske”, azt mondtam, „komolytalan” volt a brazil válogatott. És pontosan azért, mert Feolának nem sikerült a vénecskékből és fiatalocskákból összeötvözni egy koherens csapatot, mégpedig több (itt most nem részletezendő) okból. Tehát nem „Tostao, Jairzinho, Gerson” és nem „magukat”, hanem Zagallo „szedte össze” őket a mexikói világbajnokságra.

Hogyan áll egybe egy ütőképes csapat?

Te nagy focitudor vagy, így nyilván azt is tudod, hogy miért nem Netzer játszott Overath mellett a világbajnok német csapatban, miért nem Kovács Imre játszott Bozsik mellett a majdnem világbajnok magyar válogatottban, illetve miért nem lehetett Rivera és Mazzola együtt a szintén majdnem világbajnok olasz válogatottban? (A kérdést iróniának szántam – Agnesházy úr erre sem tudja a megfelelő választ, erre is csak negyedosztályú közhelyeket súg majd neked, fölösleges nyaggatnod tovább.)

Tonton Macoute válasz | 2011.06.10 11:14:58 © (21460)

Bocs, elfelejtettem, hogy '62-ben vszleg a másik Brazília(Brazil Demokratikus köztársaság) nyert VB-t

Előzmény: Gyurica úr (21457)

Aki 1958-ban világbajnok (s mint jeleztem: már az 1954-es VB-n is játszott) nem lesz fiatalabb attól, hogy 1962-ben is szerepelt egy világbajnokcsapatban.

Doppelstangel válasz | 2011.06.10 11:09:44 © (21458)

Akkor nem mondanál olyan sületlenségeket, hogy esélyük sem volt a szovjetek ellen. Ott egész más történt, Gelei bénázott,

Előzmény: Gyurica úr (21457)

Doppelstangel válasz | megnéz 2011.06.10 11:12:14 © (21459)

foly...

Gelei bénázott, Rákosi tuti helyzetben luftot rúg, minden rossz összejött, nem tudtak előtte pihenni, mert elrontották a szállodafoglalást, van ilyen rossz nap, sajnos.

És ha nincs ilyen rossz nap (sajnos), akkor sajnos

Doppelstangel válasz | 2011.06.07 20:26:12 © (21433)

kikaptunk a Szovjetuniótól, mert nem volt szabad továbbjutnunk, Hámori elvtárs is megmondta Gyurci úréknak, hogy kőkemény vezetés, kompjuteragyú Biszku Bélák, fékezhetetlen agyvelejű Kállay Gyulák vezették az országot…

Előzmény: tentebaba tente (21430)

A Biszku Bélák rontották el a „szállodafoglalást”. Sajnos. Hogy direkte ne tudjanak a fiúk pihenni. Tésztát adtak nekik ebédre. Attól rúgták a luftot. Húsz év múlva is. (Nota bene nem vagyok csetelő, nem szívatásból írtam, hogy a szovjetek jobbak voltak [noha, lám, 100 %-os siker reményében provokálhattam volna!], vagyis itt a saját csapdába való jámbor besétálás tipikus esetével állunk szemben.)

Doppelstangel válasz | 2011.06.10 11:47:52 © (21463)

Gyurica, még valami: mielőtt a "világbajnok" szóba csimpaszkodsz kétségbeesésedben, felvilágosítalak jóakaratúlag, hogy a fociban nincs egyéni világbajnoki cím, azt egy csapat kapja, Brazília világbajnokként indult a 66-os (64-es) VB-n, ezáltal minden tagja világbajnok volt...

Akár csimpaszkodom, akár nem, bizony, ez is hülyeség. Az 1966-os brazil válogatottban játszottak egykori világbajnokok, játszottak jövendő világbajnokok és játszottak olyanok is, akik soha nem voltak/lettek semmilyen világbajnokok.

Tudod-e, miért távolították el Feleki Lászlót a Népsport éléről? Tudod-e, miként jön ide ez a kérdés? Ha nem tudod, akkor én még a következőt mondhatom néked örök tanulságul: amennyiben föl akarod hívni magadra egy (vagy több) férfi figyelmét, ne okoskodj! Ha kibírod, egyáltalán ne, míg olyasmiben, amihez láthatóan nagyon pudvás padlizsán vagy, semmiképp; ellenkező esetben a férfi szemében először viccessé válsz, majd szánalmassá, azután unalmassá, bosszantóvá, végül pedig csak annyit hallasz kecses kis füleiddel, hogy: hess! Már tudniillik, hogy ez az okoskodó nőcikék sorsának szükségszerű beteljesedése; és talán jobb, ha mindezt tőlem tudod meg, a kedves, öreg, jóságos Gyurica bácsitól.