GrG Creative Commons License 2011.06.09 0 0 1882

Azért az ember alapvetően húst és növényeket evett régebben is  (a majmok is esznek néha húst). Szóval eredetünknél fogva ehetünk húst is. Persze az ember gondolkodik, és raktározni meg válogatni kezdett már jó sok évvel ezelőtt. ezért van mindaz, amit írsz. Gondolkodó embernek tekintve egymást, szerintem el kell fogadni, hogy van, aki vega van aki nem, akkor is ha te soha nem akarnál a másik csoportba tartozni. Emellett persze, mind a kettő mellett elég sok érvet lehet és szoktak felhozni. Én nem tudnám elképzelni húst nélkül az életem, de elfogadom, ha te igen.

(Bár azért az nem lehet véletlen, hogy sokkal kevesebb olyan eset van, amikor orvosilag ellenjavalt a húst fogyasztás, mint amikor orvosilag javasolt - de persze ez az orvoslási kultúrával is összefügghet).

Pont a múlt héten voltam Dordogne-ban, és azért elnézve a tizensokezer éves barlangi rajzokat, amikor még alig voltunk mások mint a majmok, már akkor is határozottan szerettük az állatok húsát, és ne felejsd el, ahogy te megölöd és az állatot, egyes állatok téged is megölnének és megennének. Persze ő ösztönből cselekszik (ismereteink szerint), mi meg tudatosan.

Abban viszont igazad van, hogy túlságosan kizsákmányoljuk a földet, az vizet és a környezetünket, és néha ez a kimondottan öncélú barbárság elkerülhető lenne.

Előzmény: Nicsinyo (1878)