... Ramiz azért szemelte ki Ömert, hogy segítségével megvédhesse a szeretteit Kenan bosszújától.
Ha Ezel nem sérül meg a börtönlázadásban, akkor is átműtötték volna? Ha nem műtik át, akkor sem az ő terve, sem Ramizé nem működött volna. Amikor Ramiz kiszemelte Ömert, mindezt már előre tudta? Évekig kint járkált Ramiz és addig Kenan nem zaklatta, addig nem akart bosszút állni? Éppen most akadt Ramiz nyomára?
Szerintem amikor írták a sztorit, akkor csavarhattak egyet a sztorin ezzel a Ramiz üggyel, mert megérezték a hosszbb sorozat lehetőségét. Elképzelhető, hogy eredetileg csak az Ezel-bosszúról szólt a sztori, egészen a legutóbbi részekig így is tűnt.
Nekem azért tetszik az Ezel-szál, mert talán haljok a szentimentalizmusra kissé, s amikor Ezel a családjával van, Merttel vagy az apjával s nem tudja nem meri felfedni az igazi személyét, hagyom hogy a szívem facsarodjon, s úgy játsszanak velem az írók, a rendező, a zenei vágó ahogy akarnak. Amikor meg Eysannal van, a helyében olyan szívesen megmondanám a nőnek ki vagyok és aztán hagynám a pic*ába.