toncscsi
2011.06.05
|
|
0 0
5630
|
Szia!
Elővettem tavalyi utam emlékeit. A 24 órás kártya 24 óráig érvényes. Rá kell írni a kezdeti időpontot - különben azt mondják dá-dá-dá -, függetlenül attól, hogy a közlekedési eszközön "be kell dugni' a jegykezelőbe, ezzel is mutatva, Te nem bliccelsz. Ha lejárt, a gép ugysem fogadja el. Feltétlenül érdemes megnézni a Jeromos kolostort (ezzel szemben a "Tezso" partján van a Belém torony, de ha nagyon hosszú a sor, nem igazán érdemes kivárni, ha ennyire kevés időd jut Lisszabonra), felsétálnék a St. Jorge kastélyba (tényleg gyönyörű a kilátás és még melegben is találhatsz hűs helyet a fák alatt). Általában megszokták nézni a Felfedezők emlékművét (ez is megközelíthető a 15-ös villamossal), bár ez nem okozott számomra nagyobb élményt, mint a fotókon. És természetesen, ha már Lisszabonban jársz, nem hagyható ki a Csempe múzeum sem! (Igaz, én sokkal többet vártam tőle! Helyette más programot ajánlanék, ld. lentebb!) Ez utóbbinál nem kellett egyedül sortállni. És, ha szereted a múzeumokat, nem hagynám ki a Gulbenkian-t (ide vasárnap délelőtt ingyenes a belépés). Adhatok ötletet? Én szombat délelőtt megnézném a Jeromost, Belém tornyot, illetve felülnék utána a vonatra (amire szintén jó a jegy) és elmennék Estoriálig, s onnan az óceán parton sétálnék (sétáltunk) végig Sintráig, ami egy csodálatos kisváros (itt több csempét lehet látni, mint a Múzeumban). Vasárnap de. meg irány a Gulbenkian, s onnan fel a kastélyba.
Jó utat kiívánok! |
Előzmény: Thomas (5629)
|
|