Vigyáznak rá, persze...
Legalább fedett helyre raknák.
Most egy épület mellett áll, egy nyitott kapujú telken, és állítom, hogy annyira nem néznek rá, hogy akik eddig bementek fotózni a buszt, azok közül senki nem tud beszámolni arról, hogy odament volna egy jóember és megkérdezte volna, hogy mit csinál ott. Legalább eddig még nem fogyott el félig.
Aztán persze ott a természet. Igaz, hogy otthagyott Ikarusba még nem láttam, de otthagyott UAZ-ba már láttam fát belenőni (persze azért nem ilyen rossz a helyzet, de ki tudja...)
És persze ha felújítanák...talán. Vagy azt mondják, hogy "annyira leromlott az állapota, hogy nem éri meg". Mert kapitalizmus van, itt már indok valamire, hogy nem éri meg. Sajnos azt sem tudom, hogy a BKV-n belül ki felel érte (az utolsó szolgálati helye, vagy a múzeumi részleg, vagy a telephely, ahol tárolják, vagy valami más), de még az is megtörténhet ebben az országban, hogy a jövőbeli átszervezésekkor rosszabbul járunk vele, mint jobban. De azért küzdjük, és bízva bízzunk, hogy egyszer tényleg talpraállíthatjuk az öreg 06-71-et.
A most futó gépekből meg valószínűleg az a felállás lesz, hogy pár kettes, hármas, négyes adagot elvisznek maszekok helyijáratnak valami világváge helyre, egyenként megvásárolnak párat közlekedésbarátok, ők felújítják a gépeket, eredeti állapotukra alakítják őket, vagy nemrég felújítottakat vesznek meg. Talán négyet megtart a BKV, esetleg belszolgálati járművek is lehetnek egyes buszokból. Maximum még marad néhány tartaléknak. A maradékot szétvágják, eladják alkatrésznek, meg mennek Romániába, Ukrajnába.
Extrém elképzelések, hogy lesz egy vonal, ami a berlini mintájára nosztalgiacélból 260-asokkal fog közlekedni (na ez elég valószínűtlen), vagy egy magánvállalkozó szintén nosztalgia vagy hangulatkeltési célokból többet vásárol belőle.