Ez mind igaz, amit irsz, csak én màsképp nézem a dolgokat. Sok minden annak a következménye, amit a történelem (fôleg a XX.sz.) folyamàn tettek az orszàggal. Ha nem megyünk vissza Trianonig (bàr ez volt a legnagyobb tragédia történelmünkben, melyet màr nem tudtunk teljesen kiheverni) a komm. rezsim kreàlt egy rakàs adossàgot, melyet az uj rendszer megsokszorozott. En mint kivülàllo szemlélem az eseményeket, s mivel nem éreztem az egészet a bôrömön, kevésbé vagyok elfogult. Az emberek lelkét megfertôzte a komm.ideologia, a lopàsok màr akkor elkezdôdtek (hogy mindenki ahol dolgozott hazavitt valamit, miutàn "minden közös, a népé volt" -elvileg), a rablokapitalizmusban pedig csak ugyanezt folytattàk, nagyban. A tûz közelében levôk kiosztottak gyàrat, üzemet maguk és komàik között, vagy fillérekért eladtàk külföldieknek. A kisvàllalkozokat lehetetlenné tették, a többség lesüllyedt, egyesek pedig meggazdagodtak. En gyûlölöm a politikàt és a bankàrokat. :-(
"...hanem tenni kell azért, hogy szebb és jobb, egyáltalán élhetőbb legyen a jövő." - irod, amivel tökéletesen egyetértek.
Azonban mit gondolsz: ha az orszàg krémje (értelmisége), meg màr lassan a szakmunkàs rétege is elhagyja az orszàgot, akkor ki fog tenni valamit is a jövô érdekében ?