piela Creative Commons License 2011.06.02 0 0 1780

Sziasztok!

Bár anno, amikor ilyen vagy ehhez hasonló vitákat, eszmecseréket olvasgattam itt a fórumon mint amilyen picit a mostani is,

megfogadtam, hogy nem megyek bele meddő dolgokba, ám most mégis megteszem...:)

Igazat kell adnom azoknak, akik azt mondják, hogy fontos a történelmünk. Igen, az! No de van egy pont amikor már bizonyos

mértékben igenis el kell szakadni ezektől a dolgoktól, vagy legalábbis tovább kell lépni és előre nézni, fejlődni...Nem attól vagyok,

vagy leszek magyar ha március 15-én kitűzöm a kokárdát vagy kinyomulok az utcára Trianon miatt és tűntetek!

Azok közül akik már régóta itt éltek Franciaországban, hányan néztétek meg az utóbbi években történt tűntetésekről készült videókat

vagy olvastátok el a cikkeket az interneten? Amikor az emberek féltek kimenni az utcára mert az "igazi" magyarok, a "hazafiak" úgy

nyomultak Budapesten és sok vidéki városban, hogy kukákat, kapualjakat gyújtottak fel, autókon ugráltak és törtek össze minden

mozdíthatót ami az útjukba került és nem érdekelte őket senki és semmi...Ezek után mondja nekem bárki is, hogy ezeket az embereket (?!)

a múlt iránti tisztelet és szeretet vezérli...ugyan már...

Vagy itt van ez az orvos kérdés...sok orvos, ápoló meg ilyen-olyan ember hagyja el Magyarországot...Micsoda dolog ez kérem szépen?!

Mondja ezt olyasvalaki aki szintén nem ott él...Tessék szépen haza menni egy kis időre és csak utána állást foglalni ezekel a dolgokkal

kapcsolatban!

A mai világban pedig -szerintem- nem lehet általános műveltségről beszélni, mivel ez megintcsak egy papírforma. Attól még, hogy valakinek

esetleg felsőfokú végzettsége van, nem jelenti azt, hogy többet érne mint egy "általános iskolát alig elvégzett magyar"...Ugyan már!!! Az

ismeretségi körömben van olyan akinek a családi körülményei lehetetlenné tették azt, hogy iskolát végezzen, mert a földeken kellett segítenie

a családját de annyira szépen és körültekintően beszél az őt érdeklő témákról, hogy ezt meg nem mondanád róla, míg van olyan is, akinek

két diplomája van és nevet az egész oktatási rendszeren, mivel ott csalt ahol lehetett és ha Trianont megemlítenéd neki, fogalma sem lenne

arról, hogy miről beszélsz, viszont ő ezt úgy fogja fel, hogy leleményes volt a tanulmányi évei alatt, megoldotta az elé gördülő akadályokat 

és egy fikarnyit sem tartja magát ettől kevesebbnek mint itt bármelyikünk, arról nem beszélve, hogy a zsebében ott lapulnak a diplomái...

Most akkor kit is nevezünk műveltnek...?

További szép estét Mindegyikőtöknek! :)