ius72 Creative Commons License 2011.06.02 0 0 9185

Sziasztok!

Régen írtam ide, de rendszeres olvasója vagyok a topicnak.

Milka kutya már 7 éves. Tavaly jött ki nála is a vakarózással együtt járó allergia. Csak azt vettem észre, hogy a kocsi alá bement és vakarta a hátát olyan erősen hogy véres is volt. Plusz olyan érdekes szaga is volt a kutya bőrének. Foltokban hámosodás/varrasodást találtam rajta a hasán, oldtalán és hátán + a fülében folyamatosan barna váladék volt és állandóan rázta a fejét is.

Tavaly nyáron elmentünk a dokihoz, szteroid injekció, nizoral kenőcs és sampon, gombásodás elleni oldat stb. Kéthetente jártunk vissza és nézni kellett hogy van-e változás.

Azóta nem kap csirkét, csak és kizárólag tápot kap (rizs/bárány, rizs/hal) mellette kap immunerősítőt, ill. bőr és szőrápoló lazacolajat.

Egyszer teljesen lenyírtuk, csak a fején maradt meg a szőr (szegény fázott is), de a doki azt mondta a gomba nem szereti a napot, így letoltuk a bundáját szegénynek.

Eredmény:

A gombásodás eltűnt, a füle tiszta, jó szagú a kis vakarcs, de a vakarózás továbbra is fennáll. A doki azt javasolta, hogy kalciumos vitamint adjunk.

A bőre szine pedig rózsaszín, helyenként (a hasán) szürkébe megy át.

Én is mindig figyelem amikor fésülöm, simogatom hogy van-e valamilyen változás nála.