Láttam betegeket, meg meg ne haragudjatok-nem akarok én senkit bántani, csak segíteni a gyerekemen!-olvaslak titeket, és mindenki gyógyszert szed, meg műtétre vár, meg szenved---ti is, ők is megkérdezték a gasztros orvosukat--és???? attól, hogy éppen tünetmentes vki még lehet beteg, különben nem lenne fellángolás, és megpróbálom az alapot megszüntetni-vagy vmi hasonló. Nem hiszem, hogy ez olyan drasztikus lenne-hidd el, hogy csak az fogy akinek kell, akinek kell az hízik, fenn vagyok egy paleos fórumon is-ott gyakorló emberkék osztják meg a tapasztalataikat. Nem hóbort ez szerintem, nem idétlen divat diéta-hiszen ahogy olvastam sokan szinte ugyanezt tartják a Crohnosok között is-kisebb eltérésekkel. Persze semmi sincs kőbe vésve, de ha alaposan utána olvasol, nagy valószínűséggel az is érzékeny a gluténra akinál nem mutatják ki, ez csak egy technika ami nem mindenható, náluk más mechanizmuson keresztül káros. Ha most az az ellenvetés, hogy eddig is ettek az emberek kenyeret-ez oké, csak régen nem volt ekkora a glutén tartalma, ez köszönhető a sok "nemesítés"-nek, régen volt sokféle búza--ha azokat ennénk valószínűleg most is csak nagyon kevés embernek okozna gondot, ehhez képest mit látunk? rengeteg a Crohnos és hasonló beteg ember. Nekem ez azt jelenti, hogy vmi olyan oka van, ami nagyon-nagyon sok embert érint, hasonló. A szervezetnek nincs szüksége ilyen gyors energiára amit a sok összetett szénhidráttól kap, és a bennük levő anyag nélkül is el van. A hús-gyümölcs-zöldség-magvak-tojás mindent fedez. Nekem például már egyáltalán nem hiányzik a kenyér-kifli-zsemle stb. a tej se, joghurt se, sajtot eszek néha. Étolaj helyett zsír---ez most hülyén hangzik, de ha belegondolsz, hogy ötven éve még azt se tudták mi az étolaj-akkor már lehet rajta gondolkodni---és pont ezt már nagyon sokan mondják azok is akiknek semmi de semmi köze nincs a paleohoz!
És a Nap valóban így működik! ki kell próbálni--anélkül nehéz is elhinni--nem mondom, hogy eltünnének az autoimmun betegségek, de hogy nagyon lecsökkennének az tuti----fiam pl. tavaly nyáron teljesen tünetmentes volt.
Statisztikailag pedig kimutatták---tudom-tudom a statisztika bármit bebizonyít:D---hogy akit nyár elején diagnosztizálnak rákkal, sokkal nagyobb a túlélési esélye.
Na jó sokat írtam:)) bocsi - nem akarok itt bomlasztani vagy ilyesmi, én annak örülnék ha mindenki jól lenne!!!!!!!!! akárhogy is éri ezt el!!!!!!!!!!