Van még egy-két ilyen bolt, ahol nem fogadjàk el a bankkàrtyàt 10€ alatt (pl. az Aldiban sem). De ez mindig ki van irva a pénztàr elôtt.
A franciàk sokat törôdnek azzal, hogy a gyalogos àtkelôhelyek biztonsàgosak legyenek. Sok kisvàrosban, faluban, vagy iskolàk közelében csak 30-cal lehet közlekedni, s gyakran nagy tàblàk figyelmeztetnek, hogy ovatosan haladj, mert gyerekek lehetnek.
Sajnos igy is elôfordulnak gàzolàsok (ôrült, jogositvàny nélküli, fiatal vezetôk belehajtanak a tömegbe, vagy föl a jàrdàra). Jobb vigyàzni.
En meg azt làttam a magyar tv-ben, hogy az emberek nem törôdnek a zebràval; bàrhol, össze-vissza rohangàlnak àt az utakon. A kocsivezetôk meg tiszta ôrültek, az autopàlyàra az ellenkezô irànyba mennek föl, annyi a halàlos baleset, hogy megàll az ész.
Az itteni vezetôkkel csak az a bajom, amikor a körforgalomban nem teszik ki az irànyjelzôt, meg az orszàguton mögöttem jövô (fôleg kamion) nem elégszik meg a megengedett maximàlis sebességgel, dudàl ràm, reflektorozik, szinte szeretne elôre tolni.
Sok a gyorshajto is, uton utfélen kitaposott kutyàk, macskàk, sündisznòk, madarak...:-( Ez a vidék. A Pàrizs környéki közlekedés egész màs, màr elszoktam tôle.