Sajnos egyetértek. Sokszor olvasom itt a fórumon, hogy azok közül, akik évek óta Franciaországban élnek, vagy anno évekig esetleg nem mehettek Magyarországra, mennyire vágynak haza...Annyi minden változott azóta és sajnos az esetek többségében nem a jó irányba.
Itt sincs kolbászból a kerítés és bizony, itt is nehézkes a megélhetés sok esetben, csak nem mindegy, hogy mindehhez milyen körítés járul...
A hivatalokról ne is beszéljünk...Amikor a PACS-hoz (regisztrált élettársi kapcsolathoz) szükséges papírokat intéztük, egy pindurka magyarországi "malőr" miatt majdnem duplán kellett megtennünk a párizsi nagykövetségre az utat Toulouse-ból és ha itt a toulouse-i hivatalban a hölgy nem lett volna elnéző és segítőkész, akkor olyannyira kicsúsztunk volna az időből, hogy újra Magyarországra kellett volna mennem, mert a szükséges papírok
érvényességi ideje lejárt volna. Arról nem beszélve, hogy amikor a 3. helyen kérték a Születési anyakönyvi kivonatomat és megemlítettük, hogy ennek darabját Magyarországon 2000 Forintért állítják ki és személyesen kell bemenni érte a helyi önkormányzathoz, ahol születtél, csak lestek, hogy miért csinálják ezt, hiszen itt Franciaországban ez ingyenes és kérésre postázzák...
Pár év távkapcsolat és ingázás után felmerült bennünk a kérdés, hogy hol "telepedjünk" le de amikor ezt az egész hercehurcát végigcsináltuk és azt tapasztaltuk, hogy a hivatalokkal való ügyintézés Magyarországon mennyire körülményes és nehézkes (sok esetben az ott dolgozók tudatlansága vagy tapasztalatlansága miatt), akkor úgy döntöttünk, hogy én költözök inkább ide.
Tettük mindezt annak ellenére, hogy otthon van egy saját kislakásom és vezető beosztásban dolgoztam, míg itt, Franciaországban a lakást béreljük és jelen pillanatban a párom fizetéséből élünk, mert én még tanulom a nyelvet.
Szeretem Magyarországot de sajnos sok esetben ellehetetlenítik az ott élők mindennapjait.