???? Nekem is padlófűtésem van de én se értem....
Az én tapasztalataim, röviden NAGYON JÓK :) kicsit kifejtve, mi szeptemberben költöztünk, november végén kezdtünk el fűteni komolyabban, a leghidegebb hónapban(dec) fűtésre 170m3gáz ment el a 140nm-en.Érdekesség, hogy a leghidegebb napon mikor -17-18volt két napig-első nap ködös felhős volt, második nap napos, második napon nem fogyott gázunk, mert benapozta a házat meg az elöző napi befűtést tudta tartani a beton... :) Most ha reggel szellőztetek akkor egész nap nem megy 22fok fölé dacára a totális déli fekvésnek és a 30fokos melegeknek-hogy ebből mi lesz júliusra augusztusra még kérdéses, de az abalk fölötti 70centis kinyúlás és a falusi jellegű teljes hosszban fedett terasz gyanítom sokat segit a déli 18nm ablakfelület ellenére is :) Viszont nálam van egy kis penész bibi... :( a konyhában eszement magas a poáratartalom, először arra gondoltam túl hamar tettük fel a konyhaszekrényt és nem volt ideje kiszellőzni a falnak és nálunk elcseszett gipszvakolat van-azért elcseszett mert még nem dolgoztak vele és feltettek belőle 5-6centit....... De mivel még mindig felmegy időnként 70-80ig a ház többi részétől eltérően igy sajna gyanítom, hogy konyhások elfúrhatták a vizes stangot, de mondjuk akkor meg már folynia kellene a víznek..... tanácstalan vagyok, le kellene szedni a szekrényt, de asszony terhes volt, segítségem nem van egyedül meg nem nagyon bírnám el-csavarni is, fogni is, tartani is, emelni is, csavarhúzó is..... de még idén kellene kezdeni ezzel valamit...
A ház 40es bauland, az ablakok /papíron/ 0,7-esek; fal és padlófűtés, utolsó fűtési nap valamikor március közepe táján. Csövezve van, két motor van, hőcserélő nem van-de tervezem, csak gyüjtöm a kedvem :) kandalló se nincsen,de öröm és boldogság az van :)