Yoda 2010
2011.05.25
|
|
0 0
4191
|
Egyetértek. Szerintem a Megadeth-es karrierje sajnos már az elején rosszul indult azzal, hogy pl. a R.I.P.-en nem szerepelt szerzőként, noha világosan hallható, hogy nem csak a szólókat "szállította le", hanem itt-ott részt vehetett a dalszerzésben is. Annak idején pedig mindenki úgy vélte, hogy Marty-val Mustaine megfogta az "Isten lábát", de már a kezdetekkor sem becsülte meg eléggé. Később persze névlegesen több szerepet kapott, és persze a jogdíjakból is részesült, de ez már nem volt neki akkora kihívás, mint az induláskor. És igen, Mustaine újra (nem először és vélhetően nem utoljára) hibázott akkor, amikor nem engedett Martynak több lehetőséget a banda lemezein. Simán el tudtam volna képzelni, hogy pl. albumonként egy-egy Marty instrumentalizmust hallgassak, és még 2-3 általa szerzett nóta is belefért volna, persze olyan, ami illik a banda zenei koncepciójába. Elfértek volna a CD-ken, legfeljebb nem 50, hanem 65-70 percesek lettek volna. És? Emellett persze csinálhatta volna a szólólemezeit is, ha van még zenei mondanivalója. Szóval Mustaine nem tanul(t) a korábban elkövetett saját hibáiból sem, ennek lett a következménye a kiválás. Broderick-el ugyanezt csinálja, csak őt még annyira sem respektálja, mint Marty-t. Én sem látom esélyét annak, hogy a közeljövőben, vagy bármikor visszatérjen a 'deth-be, mert annak nem sok értelme volna. Minek? Hogy megint más "szekerét tolja"? Sokkal boldogabb azzal, amit jelenleg csinál. Viszont annak inkább szurkolnék, hogy térjen vissza a régebbi hagyományosabb zenei közegbe, akár szólóprojekt keretein belül, akár egy rendes zenekarral. A "mi" európai konzervatívabb zenei felfogásunk nem veszi be egykönnyen ezt az újfajta Marty stílust, de a japcsik komázzák. Nem tudunk mit tenni, csak reménykedni, hogy egyszer valamikor visszakanyarodik a klasszikus rock/metál témák felé. |
Előzmény: Mirrmurr (4188)
|
|