evm100508 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 1628

Szia!

Na, akkor Ti már nagyon feltérképeztétek a környezetet. Mi, vagyis én csak egyszer voltam eddig kint, még április közepén, amikor lakást kerestünk, de akkor nem találtunk. Nekem nagyon tetszetta  város nagyon családias hangulata, és már nincs szükségem a nyüzsgésre, ha meg mégis akarunk valamit, akkor tényleg tök gyorsan be tudunk jutni Párizsba, ezt akkor leteszteltük, mert egyik nap a RER-rel jöttük onnan vissza. És nagyon gyorsan visszaértünk Versaillesbe, és tök gyakran is jár. Úgyhogy nagyon tetszett, hogy milyen jó is PÁrizs tömegközlekedése, és tök kedvesek voltak velünk, mint külföldiekkel, még az a nő is, aki a metróban a jegypénztáros! Szerintem itt Mo-on egy ilyen nő elküldött volna minket melegebb éghajlatra.

Tegnap néztem, hogy hozzánk van egy vasútállomás eléggé közel (Gare de Versailles Rive Droite), de innen vajon hova megy a vonat? Vagy hol van ilyen oldal, ahol ezt meg tudom nézni?

Mi direkt üres lakást kerestünk, de itt szerencsére a konyha meg van csinálva, úgyhogy erre nem kell már időt pazarolni. Azért eléggé necces akkor, ahogy Nektek ott volt a lakás... mi sem beszéljük a nyelvet egyáltalán (ezért is fogok kapni), de majd megtanuljuk, lesz lehetőség nyelvtanulásra. Meg amúgy is érdekel, hogy új nyelveket tanuljak, úgyhogy nem zavar. De beszélünk más nyelveket, úgyhogy ha nagyon akarják, akkor meg tudnak azért érteni minket.

Párom pü-i managerként dolgozik egy autóipari multinál (ugyan itt voltam én is csak marketingesként), és most kiküldetésben lesz. Picikém meg már 8,5 hónapos. :-) Nagyon kis mozgékony baba, úgyhogy kíváncis leszek, hogy mit fog szólni az új helyhez.

Igen, ezt az üzletet nekünk is ajánlották, mondta az ügynök, hogy nagyon közel van, meg már nézegettem a honlapját, hogy mennyiben különbözik esetleg az ittenitől a kínálata. De eléggé ugyan azok vannak. Én itt is szerettem ezt az üzletet, de van egy másik, ahonnan vásárolhatunk, de most nagyon nem jut eszembe a neve. Valami Costorama, vagy ilyesmi a neve... Azt hiszem, hogy a CDG reptér közelében van.

Nagyon nagyon köszi, hog ilyen segítőkész vagy! Olyan jó, hogy azért ilyen is van, nem csak a másik oldal. :-)

Jól sejtem egyébként hogy Tesco nincs Franciaországban? :-)

Előzmény: zümyke (1626)