Reventlow Creative Commons License 2011.05.22 0 0 360

Folytassuk, mondá a topikalapító. Legyen hát:)

Tegnapi termés. Az első a Nagybátonyhoz tartozó Felsőlengyend közelében található pusztatemplom. A turistatérképek ugyan jelzett utat mutatnak ( Nagybátonyból Felsőlengyendre P, majd Felsőlengyend előtt északra PL ) de a PL jelzést nem találtuk. Mindazonáltal nem nehéz megtalálni az utat, mert Felsőlengyend előtt közvetlenül egy jobb kanyart vesz az aszfaltút, és a romterületre vezető gazos, kullancsos dűlőút ott ágazik ki balra belőle.

Hogy érdemes-e megnézni? Nem is tudom. Megtalálni sem könnyű a helyet, mert jelezve nincs, de szerencsére mielőtt visszafordultunk volna, megynéztem azt a gyanús, erdővel benőtt földkúpot, valami azt súgta, ha nem az, akkor nem lesz meg. És az volt. Gyakorlatilag alig van falra emlékeztető maradvány (első kép), mely szerintem a védőfal maradványa. A klastrum területe nem is olyan kicsi, de az alaprajz még a helyszínen sem nagyon felismerhető ( második kép ) viszont több helyen látszik, hogy volt valami ásatás, melyet fóliával igyekeztek megvédeni. A megközelítés két módon lehet, amikor kettéválik az út, jobb felé tartva egy tisztásra juthatunk, ahol a már említett szabályosnak tűnő, de sűrűn benőtt dombocska látható, egy magaslessel a tövében ( harmadik kép). De ha bal felé, az enyhén ereszkedő úton haladunk tovább, az is odavisz, ha jól mértem fel.

Előzmény: Jesper Olsen (358)