Törölt nick Creative Commons License 2011.05.19 0 0 1560

hello Claire, azt hiszem a témàban otthon vagyok; a fiam cukràsz,de alkalmanként besegit a péknek,

én meg ha a magyar forditàst veszem alapul épulet szobràsz, meg diszito festo vagyok; szoval 

itt a pékségben valoban 6-7-max8 oràt dolgoznak, de 6-bol 7-et a pénz az pedig az éjszakai 

potlékkal vàrostol, prezstizstol fuggoen 1400-2200 kozott mozog, ha valaki jo helyen, hatalmas

forgalmat csinàl és a patronnak nem kell mogotte lenni 2500 is megvan. Az unnepek alatt(karàcsony

husvét vacances) robbannak az oràk és a fizetés is, csak hàt akkor alszol amikor mindenki él,amikor meg 

Te vagy elemedben a tobbiek alszanak.Keresett szakma a pék, mert sokan feladjàk.

A màsik, épulet szobràsz az = staffeur ornemaniste un 'metier d'art' .Pàrizsban dolgoztam a szakmàban

sokat hires hotelokban, régi épuletekben. Belul. Ebben a szakmàban nagyon sokat szàmit, hogy hol 

tanultàl, mert nincs sok belole elég belterjes dolog.Amugy még a francia se tudja mi az.Fr.-ban staff

csak Pàrizsban, a nagyobb vàrosokban és a Rivieràn lehet dolgozni.Utcàrol nagyon nehéz bekerulni

mert ha hiàny van beinditjàk az ismeretségi koroket. Nekem volt kapcsolatom a legnagyobb Mo.-i

cégekkel akik nagyrésze Fr.-bol szerzett formàkkal dolgoztak.A kozel keleten nagyon keresettek,

a sok buta gazdag arab mind Versaille-ba képzelné magàt.Ott 5-6 ezer a fizu, de én nem mennék el érte.

Pontsitva tudni kell, hogy mire képes a pàrod ha komplett a szakmàban, messze nem tartom lehetetlennek

a dolgot.Nem beszélve arrol, hogy itt sokat nem kell beszélgetni aki tudja mirol van szo, rajzok utàn eldolgozik.

Azt elfelejtettem, hogy a fr. pékségekben a butikban zomével csajok vannak, de benn a labo-ban (muhely)

90% férfiak vannak.Ha van valami, megprobàlok vàlaszolni.Mindent bele, sok sikert!

Előzmény: Törölt nick (1557)