Sziasztok!
Tegnap leltem rá erre a topikra, így beregisztráltam, és végre hozzá is bírok szólni! :)
Vissza fele néhány hozzászólást elolvastam, és gondolom, hogy már mások is tettek fel hasonló kérdéseket,
csak így egyszerűbb, mint végig olvasni mindent!
Szóval nekem a mamám francia volt, így vannak rokonaim is kinn, ezért mivel itthon marhára pocsék minden,
és tulajdonképpen veszteni valóm nem lenne a dolgon, hamarosan én is szeretnék kiköltözni a párommal együtt Franciországba,
legalábbis jó lenne így tenni, ha a nyelvet tudjuk már valamennyire és van értelme valóban így tenni?!
Szóval olyan kérdéseim lennének, hogy átlagosan mennyibe kerül egy normális albérlet, és milyen munkabérekre lehet számítani?
Az egyik szakmám pék, a másik rendszergazdai, de ugye kinn kezdetben pékként dolgoznék, mert így ismeretlenül is arra látok esélyt, de a harmadik kérdésem ez is lenne, hogy ott kinn nőket foglalkoztatnak-e egyáltalán pékségben? Illetve apróhírdetésket ugyan láttam francia területen ebben a szakmában, de általában hány órát szoktak ott a pékek dolgozni? Ezt azért is kédezem, mert itthon ugye 12-14 órás műszakok szoktak lenni, amit meg az apróhírdetésekben olvastam ott meg 6-7 órákat írnak egy-egy műszakra, és nekem ez kicsit fura!
A párom pedig épület-szobrász és a következő kérdéseim ezzel kapcsolatosak lennének, hogy kinn mennyire lehet kerslett ez a szakma?
Próbáltunk erre is rákeresni, de nem igazán találtuk meg a francia megfelelőjét, igazság szerint már angolul is nehézkes volt, szóval, ha esetleg valaki ebben is tudna segíteni az jó lenne.
Egyébként valószínűsítem, hogy számíthatunk majd pl. albérlet szerzésben a rokonaim segítségére, de mivel még nem beszélem a nyelvet, ezért addig ugye nem tudok tőlük segítséget kérni, és hát a kíváncsiság viszont hajt! :) Főként Párizs, Marseille, Nice területek érdekelnek minket.
Előre is köszönöm a válaszokat! :)