csiba00 Creative Commons License 2011.05.19 0 0 488

A fa törzsére én csak sima, átlátszó rovarfogó csíkot teszek. Ez kb olyan, mint a vastag, barnás szalag, amit csomagoknál szoktak használni. Szerintem a törzsén csak a ragadásnak van jelentős szerepe, hogy a hangyákat, mászó tetveket leszorítsa a fáról. (Emlékszem, mikor először használtam ilyet. Az almafám tiszta tetű volt, az a szűrke színű volt rajta. Nagy nehezen megtisztítottam a leveleket a tetvektől, levágtam, ami már menthetetlen volt, és ragasztottam a fa törzsére. Utána kb egy-két nap múlva cserélni kellett, mert tele volt ezzel a szürke tetűvel, és már a beragadt tetemeken keresztül át tudott mászni az újabb adag) Nálad valószínű a sárga szín miatt van benne több minden, mert ugye az vonzó a rovarok számára.

Tavaly, vagy előtte vettem direkt cseresznyelégyre javasolt sárga lapokat. Most már ilyet nem veszek, mert az a + pár száz forint egyáltalán nem éri meg a hagyományos sárga lapokhoz képest. Amit én láttam különbséget, az annyi, hogy a cseresznyelegyesnek csak az egyik oldala ragadós, és "gyárilag" elő van készítve a felakasztásra. Ez kb annyit jelent, hogy van benne drót minden laphoz, és az A4-es lapok két átlós sarka ki van lyukasztva.

Én kb ezt teszem a sima lapokkal. Kilyukasztom az átló két sarkát, levágok egy drótdarabot, ezzel összehúzom cső szerűvé, és felkötöm a fára. És így most kb annyi a különbség, hogy a belső fele is ragad.

Én azt olvastam, hogy a lombkoronára kell kihelyezni - végül is ott vannak a cseresznyék - egyenletesen elosztva. Írták még nekem, hogy 2xl db-ot tegyek ki, ahol l a fa magassága m-be. De én ezt nagyon soknak találom. Nálamo most 6db van kint a lombkoronában, és az É-i oldalon nincs egy darab sem.

Előzmény: Törölt nick (487)