Ju13 Creative Commons License 2011.05.13 0 0 7857

Hát, a tápoldat gyakorisága ilyenkor aktív időszakban (tavasztól őszig) kb 7-10 nap, a legtöbb márkájú tápnál. (Rá is van írva szerintem a flakonokra.) Ha tavaly tavasszal (esetleg nyáron) lett átültetve, akkor nőhetett annyit, h táphiány; de ha csak ősszel, akkor nem biztos.

De ha csak 1-2 levél csinálja, én nem aggódnék túlzottan. Nálam pl akkor sárgul el teljesen néhány alsó levél, ha hagyom nagyon kiszáradni a földlabdát. Illetve, a végei sérülnek/barnulnak, ha pl hidegebb időben az ablaktáblához értek, vagy, ha mostanában szeles időben kitettem a kertbe. Szóval, ilyen mechanikai jellegű is lehet.

Átültetéshez egyáltalán nincs még késő legalábbis szerintem, én még nagyban ültetgetek. De csak azért ne ültesd át, mert én arra tippeltem első körben:))) Növénybubus szerint ez a növény nem annyira szereti, ha bolygatják, úgyhogy előtte nézd meg, h kb mekkora növény, és mekkora cserépben van. (Többször láttam már nagyobb példányokat viszonylag kicsi - kb 20-as- cserepekben) Túl nagyba azért sem érdemes tenni, mert könnyebb túllocsolni, amire ez a növény pusztulással szokott reagálni:(((

Előzmény: boldogmami (7856)