Én internetes adás-vétellel foglalkozom hobbi szinten. Az utóbbi pár évben mindenféle aukciós oldalakon volt kb. 1500 tranzakcióm. Még soha semmilyen problémám nem volt abból, hogy előre elküldtem ismeretlen embereknek a vételárat, hiszen nekem is előre küldik, különben nem postázok semmit. Ez így működik, ha az ember körültekintő és felméri a reális esélyeket, akkor nem éri baj.
Amikor pár hónapja volt az a meghiúsult kis közös bizniszünk és elküldtem a levelet, hogy jöhetsz érte személyesen vagy utalod az árát és postázom, akkor válaszra sem méltattál. Szerinted pár nyomorult ezresért lejáratom itt magam és átqrlak? A hozzászólásaimat visszaolvasva simán kideríthető rólam, hogy ki vagyok és hol dolgozom.
Senki nem rendel valami drága szart a saját pénzéből puszira, hogy utána évekig álljon a garázsban és ne tudja eladni, mert a megrendelő baszik átvenni.
Ennek az egésznek vannak kialakult működő szabályai és ezt "ismeretlennek nem küldök pénzt" hozzáállással nem fogod tudni megváltoztatni.