informania Creative Commons License 2011.05.12 0 0 3704

Hello Béla!

Kérdezed a reális árat 4-6 évesen. Ugyan kivitelt (felszereltséget nem írsz), de általánosságban egy autó az új árához viszonyítva

4 évesen 60%,

5 évesen 50%,

6 évesen 40%-os áron adható el, ha átlagos/jó állapotú, papírok rendben, leinformálható.

Konkrétan: (a 3621-es beírásban jeleztem is), hogy eladom a 2005. 06- havi (tehát lassan 6 éves) Trafic Passenger 7 személyes autómat. Új ára ~7,5mFt volt, 2,99mFt-ért tettem fel a netre.

KÉT NAP ALATT ADTAM EL, alku nélkül! (Úgy, hogy közben több érdeklődő is volt.)

Az biztos, hogy ez átlagon felüli állapotú volt, és nem teherautó, hanem családi személyautó. Sajnos ahhoz, hogy jót tudj venni, kb. 100/150 autót kell (akár csak előzetesen a neten) megnézni, hogy EGY olyan legyen, ami megvehető.

Reális km futás: ebben a kategóriában kevesen vannak olyanok, mint én, vagyis aki saját célú személyautóként használja. Így is közel 6 év alatt 172ekm lett a futás (~30e km/év).

Teherautóként, cégesen ennél jóval több - nehéz okosnak lenni...

Utolsó megj.: márkakereskedésben (pl. Renault Budakalász) nagyon korrekt állapotfelmérés után adják el a használt autókat (kisteher stb. is). Én biztos, hogy egy "mezei" neppertől vagy cégtől nem vennék autót, csak így márkakereskedésben - vagy magánszemély tulajdonostól.

Sok sikert!

üdv

Előzmény: blumpen (3689)