tripleflow Creative Commons License 2011.05.10 0 0 993

Sziasztok,

A++ energiahatékonyságú hűtőt szeretnék venni, a versenyben ezek maradtak:

Bosch KGV36Y42
Electrolux 34300W

Nincsenek különösebben nagy igényeim (ezek sima, egykompresszoros, statikus elvű kombinált hűtők), egy dolog viszont nagyon zavarna: a hangos működési zaj. A szüleimnek van egy jó drága prémium kategóriás Whirlpool kombinált hűtőjük és az elképszető hangokat produkál: szörcsög, bugyborékol hűtés közben, mindezt olyan hangerővel ami alapján én már simán visszavittem volna a boltba, ők persze elvannak vele.

Egyik nagy elektronikai áruházban kérdeztem, hogy lehet-e esetleg a zajszintet tesztelni, mondták hogy nem, nem tudják egy pillanatra sem üzembe helyezni a hűtőt. Ha viszont így "látatlanban"megveszem, hazaviszem és otthon kiderül hogy hangos, akkor csak szakvélemény elkészítése után lehetséges csak egyáltalán azt megállapítani, hogy a hűtő hibás-e vagy egyszerűen csak gyárilag ilyen zajos.

Szomorú hogy 2011-ben vannak még hangos hűtők, mindenesetre szeretném elkerülni előrel ezt a lehetséges problémát.

Szívesen venném, ha esetleg valaki akinek van bármelyik a két típusból és megosztaná a zajjal kapcsolatos megfigyeléseit.

Köszi,
TF