Richieh! Creative Commons License 2011.05.10 0 0 791

A cefrézés sikerült, 3db 200 literes hordóba lett téve kb 40-40-40 kg, erre ment rá 5-5-5kg cukor, és víz. Így még belefér a hosher füge kategóriába:) Ezek mérés után 11 fokosak, még kell hozzá cukrot tennem, két 5literes is van külön csinálva azok 21 fokosak,ahoz meg kell egy kis víz elvileg:)

A főzést mindig ugy csináltuk ismerős helyen hogy előtte kipucoltuk vízzel a rendszert, és nem az aknába öntöttük ahonnan felszivattyúzzák, hanem rögtön a tiszta üstbe, annyi hogy eddig kosher birsalmát csináltunk, az is elég macerás. Ezért érdeklődtem tőletek, mert fügét még nem csináltam, és nem akarom elrontani, kár lenne érte. Sok helyen írták hogy ahány kiló füge annyi kiló cukor, de nem akarom elcukrozni semmiképp, inkább kevesebb legyen csak finom legyen:)