GrG Creative Commons License 2011.05.10 0 0 1452

Szia

Nem voltam net közelben, úgyhogy csak most írok.

Soha nem hagytam volna el Magyarországot, ha nincs veszélyben a családom megélhetése. De mint családfenntartó úgy éreztem, hogy nem engedhetem meg, hogy 2 kicsi gyerekkel utcára kerüljünk. Lehet egyesek szerint ez hülyeség és hazaárulás, szerintem pedig nem az. Mivel két diplomával, nyelvvizsgával, 10+ év szakmai múlttal (mindkét diplomám munka mellett szereztem) otthon választ se küldtek az állás jelentkezéseimre, ezért körbenéztem külföldön és itt kötöttünk ki. Persze maradhattam volna otthon és akkor most, hasonlóan sok barátomhoz lehetnék 1-1,5 éve munkanélküli, elmaradásban a törlesztőrészlettem és várhatnám a végrehajtót. Szerintem annak, aki gyereket vállal felelőssége is egyben a gyerekeket felnevelni. És ha találok otthon egy jó melót, akkor haza is fogok menni.

Az pedig, hogy szerinted sok 2-3000€ egy lakásért egy szubjektív dolog. Szerintem sem kevés, de ha valaki megengedheti miért nem fizethetne érte annyit. Az pedig, hogy ki mennyiből él, az az ő dolga, ha valaki szerencsés és 6.000-t vagy többet keres és boldog vele, az az ő dogla. A te dolgod a TE boldogságod. Ha ez 1000€ akkor azt próbáld megkeresni ha 10.000 akkor azt.

St. Denis, igen ott is lehet lakni és igen ott se minden sarkon és minden este történik valami rossz, de jóval nagyobb az esélye,mint a 15-ben. Tehát ha valaki úgy keres lakást, hogy megengedheti, hogy ne ott lakjon, akkor annak azt javasolom, hogy ne ott béreljen. Mint ahogy azt is láthattad, hogy amikor nagyon külső elővárosokat írt, akkor is felhívtam a figyelmét a kockázatokra.

Ami a párizsi magyar programokat illeti, mi is próbálunk elmenni, csak két gyerekkel nem egyszerű (pl mert sok minden a délutáni alvásra esik), van amikor jól sikerül és volt amikor kevésbé, de ez teljesen normális.

Üdv:

G

PS: Egy orvos 20-30 év tapasztalattal, havi 4 ügyelettel 130e kap nettó (+ a hálapénz, ami megalázó neki és ráadásul mindig a fejéhez vágják). Mindehhez kb 8-10 évet tanul, rezidenskedik és folyamatosan továbbképzi magát. Nyilván elgondolkodik rajta, hogy esetleg kimegy külföldre 5 évre és megveszi azt a lakást/házat, aminek most a bérleti díja annyi mint a fizetése.

Előzmény: Nicsinyo (1450)