Sajnàlom, ha valakit akaratlanul megsértettem. Személy szerint senkit nem bàntottam (vagy ha igen szòljon!), s én a forumokon mindig abbòl indulok ki, hogy "akinek nem inge, ne vegye magàra". Nem tudom, h a Polidilibe szoktatok-e olvasgatni (meg a Valfilben is), ahol aztàn nagyon elengedik magukat az olvtàrsak, egymàst lehülyézik," ledebilizik" (pedig ezek hazai magyarok). Azt én sem tartom helyénvalònak, de az emberek màr csak ilyenek.
Tudom, hogy àltalàban nyers vagyok, ami fölborzolhatja azoknak a kedélyét, akiknek a tûrôképessége alacsony szinten van.
Az is igaz, hogy unalmasnak talàltam ezt a topikot, viszont elismerem, hogy ebben az esetben jobb lett volna, h egyàltalàn nem szòlok hozzà, mivel segiteni nem tudok senkinek.
De amiket elôadtam, azok mind részei a valòsàgnak. A francia azt mondja: "Föl kell törni a tojàst ahhoz, h omlettet készitsünk." Néha a nyers valòsàg többet hasznàl.
Ami engem illet Mo-n jobban éltem, mint itt. De ennek ellenére (meg hogy jelenleg elég nehéz) nem bànom a döntésemet, mert rengeteg tapasztalatra tettem szert, kijàrtam az élet iskolàjàt. S ez az, amit soha senki nem vehet el tôlem.
Visszatérve a témàra: természetellenesnek tartom, h 2-3000 €-s lakbéreket kérjenek el egyes helyeken, csak azért, mert tiszta, biztonsàgos helyen van. Mert az ilyen megkülönböztetés azt sugallja, h aki nem engedhet meg magànak ekkora bérleti dijat, az elégedjen meg a zûrös, koszos helyekkel, ahol nincs közbiztonsàg - mint S-St.-Denis, vagy Meaux (dép.77), ahol volt alkalmam lakni egy kis ideig.
Hogy a magyarok mennyire kommunikàlnak külföldön manapsàg, azt nem tudom. Amikor még Pàrizsban laktam (ahol a legtöbb magyar élt), rendszeresen összejöveteleket tartottunk, hogy nyelvünket, kulturànkat àpoljuk, megtartsuk. Azokban az idôkben valòban szükség volt a kölcsönös segitségnyùjtàsra, s segitettük is egymàst: a régiek az ùjabbakat. De ezek màs idôk, màs körülmények voltak. Az utòbbi tiz évben érkezettekeknek àltalàban màsok a körülményeik, céljaik, s az a meglàtàsom, h csak a pénzszerzés érdekli ôket. Ami persze emberileg érthetô is, fôleg ha fiatal az illetô. En csak arra akartam fölhivni a figyelmet, hogy hosszù tàvon vannak ennél fontosabb dolgok is.
Na, de végül is ùgy làtszik OFF voltam. Désolée !