etwg Creative Commons License 2011.05.10 0 0 42132

Most nekem kellene valami ötlet vagy segitség. A vágo PC-t egy kicsit feljavitottam extra 1 GB RAMmal. 

(nagy meglepetésemre, amikor szétszedtem az immár 6 éves, de eddig hibátlanul müködö (majdnem no name) PC-t nem akartam hinni a szememnek. Belül majdnem minden alkatrészre Made in Switzerland volt irva....)

Szoval a feljavitás után az ULEAD VS 10+ még gyorsabb lett (immár a 2 GB RAM valoban gyorsitott az amugy sem lassu gépen).

Felmerült azonban egy ujabb jelenség ami korábban sokkal ritkább volt. Miután csakis HDV-vel dolgozom, ebben a formában szerkesztem a filmeket is, és igy is szoktam archiválni az eredményt, majd innen konvertálom le SD-be a DVD-k számára a gép teljesen váratalnul a HDV renderelésbe valahol lefagy (a programot be sem tudom csukni).

Volt olyan eset is, hogy csupán 2 másodperc hiányzott a véghez, (de bárhol elöfordul 2 és 99% között).

Képtelen vagyok egy 18 perces filmet egyben befelyezni.

Érdekes még, hogy amit megcsinál az teljesen rendben van és semmi hibát nem látni a jelben (Igy mert kellett nagyon az anyag a 18 perces filmet két részben rendereltem le és most igy archiválom.

Ha ugyanazt a filmet (HDV) egyböl lekonvertálom bármilyen másik formába (DVD MPEG, AVI, WMV stb.) a renderelés hibátlanul és aránylag gyorsan lemegy. A PC-n a háttérben mindent leállitottam (Virusölö, update, söt még a hálozatról is lekapcsoltam). Már nem tudom mit tegyek.

Megprobálom még egyszer telepiteni, hátha az segit.