Kicsit félreértettél, mert nem azt írtam, hogy ne gondolkodjunk, hanem azt, hogy ne egysíkúan, mindig csak ugyanazon a gondolatkörön belül.
"Csak amikor minden variáció kiesett..."
Bocs', hogy beszálltam a témába anélkül, hogy a topikot elejétől végigolvasva (ahogy illik egy újoncnak), megismertem volna a "minden variációt". Be fogom pótolni hamarosan, ha ma nem is, akkor a legközelebbi heti egy pihenőnapomon, azaz jövő hétfőn, hacsak véletlenül nem lesz jobb idő, mint ma, azaz nem lesz szélvihar, és igényt tartanak rám a növendékeim hétfőn is... (ld. www.paramania.hu )
Pillanatnyilag, a topik részletes ismerete nélkül úgy látom, hogy az "idegenek" manipulációinál sokkal esélyesebb lenne a jövőből érkezett időutazók tréfája, vagy a régmúlt földi lényeinek (atlantidáknak, neandervölgyieknek, dinoszauruszoknak) letűnt technikai civilizációja által valamikor indított, majd a relativisztikus időnyúlás miatt mostanában visszatért csillagközi expedíciójához tartozó gyerekek csínyjei, vagy bármilyen más, földi eredetű tevékenység szándékos vagy mellékes terméke egy-egy gabonakör. Ezért kérdeztem, hogy feldobta-e már valaki a műholdas mikrohullámú vetítés ötletét, vagy effélét, mert még az is sokkal reálisabb lehetőség, mint az "idegenek" matatása a gabonában.
Mellesleg láttam "készülés közben" majdnem gabonakört, méghozzá fényes nappal: nem volt más az oka, mint egy átlagosnál intenzívebb termikleválás. Éppen csak gabona helyett fű borította a terepet, a fű pedig nem marad lehajolva a forgószél elmúltával. A jelenlévők így is elcsodálkoztak azon, hogy a magasba nyúló, kb. 300m átmérőjű, henger alakú, forgó légoszlop széle mennyire éles volt: a lehajlott füvű köríven kívül, néhány centivel odébb a fűszálak szinte rezzenéstelenül álltak. A földi természet több érdekességre képes, mint gondolnánk, csak sokat kell a szabad ég alatt lenni ahhoz, hogy néha, szinte véletlenül, láthassunk is ezt-azt, és ennek jóvoltából ne legyünk hívői a természetfölöttinek, vagy a földönkívülinek.