janijani Creative Commons License 2011.05.09 0 0 787

Ha aszalt fügét akarsz cefrézni mindenképpen vizet kell hozzá önteni, gondolom ami ellepi az elég lesz. Innentől ugyanúgy mintha más egyéb érett gyümölcsöt cefréznél. Bele egy kevés élesztő megkeverni és 20-25 fokon erjeszteni. Eleinte mindennap kézzel átgyúrni, később is kevergetni. Az edény nagyobb legyen, mert különben erjedéskor kifut.Le kell zárni, hogy ne kapjon levegőt, de a keletkező gázok el tudjanak szállni.

Olvasnivaló:

http://www.google.hu/webhp?rls=ig#rls=ig&hl=hu&source=hp&biw=1007&bih=485&q=cefrek%C3%A9sz%C3%ADt%C3%A9s&oq=cefre&aq=1&aqi=g10&aql=&gs_sm=c&gs_upl=2902l6343l0l5l5l0l0l0l0l158l453l3.2&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&fp=7c4e22baff6baab2

Előzmény: Richieh! (786)