juhosttt Creative Commons License 2011.05.09 0 0 1294

Szerintem várd meg a fagyosszenteket (10-12) és az orbán névnapot, mert akkor is szokott fagy lenni, és csak utána hagyd őket kint estére. Nekem közel 5 hetesek a libáim, de még estére bezárom őket. Én a 11 napos libákat még nem teszem ki, mert sajnos nem valami jó az idő, de bízzunk benne hogy javul.

Ami az összeszoktatást illeti, ne fújd be semmivel, mert a parfüm még jobban irritálhatja a másik felet. Javaslom inkább engedd ki őket valami nagyobb kifutóra, hogy ne egymással csipkelődjenek, hanem gyepeljenek. Én így szoktattam össze 2 egyéves némakacsa tojót 3 hasonló korúval. A 2 új kacsa mindíg bebújt egy lyukba, nem ettek, nem ittak, az egyik tojó meg őrizte a a lyuk bejáratát, nehogy kijöjjenek. Aztán a lyukat eltorlaszoltam, a kacsákat kihajtottam onnan. Ekkor volt egy 10 perces csipkelődés, majd kiengedtem őket, aztán estére már együtt mászkáltak mindenhová.

Előtte meg egy egy db nématojót kellett 2 nématojóval, az kicsit nehéz volt, mert a félős tojó mindíg kirepült a kerítésen, aztán kiengedtem őket, és megindultak bogarászni, majd összeszoktak. ( ő volt aki őrizte a lyukat)

Amit nagyon tudok ajánlani, hogy vagy olyan helyre hajtsd ahol kicsit idegen nekik a hely, vagy olyan helyre ahol vannak bogarak, fű, meg víz, hogy ezzel kössék le magukat.

Előzmény: zsuzsanna24 (1293)