Ha ez így lenne, nem lenne elsődleges cél az államadósság lecsökkentése.
Egyenlőre ebből még csak szavakat látunk.
De ez csak a dolog egyik fele. Ha nekem van egy olyan vállalkozásom, ami még a megélhetést se termeli ki és mellette egy csomó adósságom, akkor nem biztos, hogy azt fogom választani, hogy a megélhetésem felszámolásával probálom a minimálisból visszafieztgetni a tartozást. Nagy eséllyel pár év éhezés után ugyis becsődölnék.
Lehet, hogy okosabb megoldás ebben az esetben, ha inkább veszek fel még hitelt és fejlesztek, mert a nagyobb bevételből esetleg könnyebb lesz, vagy legalábbis lehetséges lesz visszafizetni a nagyobb tartozást.
Azután egy ilyen helyzetben egy eurót se költök el luxusra, hanem minden szinten megfogom a pénzt.
Orbán pedig két kézzel szórja felesleges dolgokra. Nekem nem megfelelő magyarázat az, hogy az az 1-2 milliárd amit elszór szarságra csak csepp a tengerben.
Amikor egy létrehozott adósságcsökkentő alapra azt mondja, hogy minden fillér számit, akkor talán sziveskedjék ne átvenezgetni, meg sportcsarnokot épitgetni, meg a haveroknak munkát adni. Az egykulcsosról már nem is beszélve.
Orbánnak pár hónapja volt egy nagyon frappáns mondata a parlamentben: "szociálpolitikából nem lehet gazdaságpolitikát csinálni és az adórendszerben semmilyen szociális szempontot nem szabad figyelembe venni."
Na akkor nem kellett volna gyerekkedvezményt adni. Pláne nem az egyébként is elfogadhatóan keresőknek többletet. Mert ettől nem lesz jobb a gazdaságnak, ezt szerintem elég könnyen át lehet látni, még egyszerű gondolkodással is.