Ami megtörténhet az általában meg is történik!
Egy keresztezés sorozatot nem fontos egyetlen embernek végigvinni, hanem mások is bekapcsolódhatnak a feladat elvégzésébe. Kutatóintézeteknél ez működik is. A másik részről pedig egy ember több projektet is csinálhat, tehát nem egy gyümölcsfajta létrehozása lehet az életének és munkásságának egyetlen eredménye.
Az a tény, hogy ma már vannak jobb és gyorsabb módszerek is arra, hogy egy feladatot elvégezzünk még nem jelenti azt, hogy valaki az adott korban nem kezd el valamit csinálni a rendelkezésére álló eszközökkel, azért, mert később úgyis lesz rá jobb módszer!
Lelkes amatőrök esetében nem beszélhetünk a legmodernebb technikák alkalmazásáról, mert az adottt esetben megfizethetetlenebb, mint az alacsonyabb szinten, de esetlegesen nem színvonaltalanabb módon elvégzett, több munkaerő, idő és egyebek ráfordításával végzett kutatómunka.
Az eredeti kérdésre visszatérve. Szerintem igenis adhat magyarázatot az én elméleti fejtegetésem, mivel a Ragusa barackjának kérdésére az adott időpontban még nem létezhetett más módszer, mint a Mendeli törvények alkalmazása.
Mivel jobb megfejtést a te elméleti fejtegetésed sem tudott adni, mint az enyém ezért szerintem egyetlen lehetséges magyarázatként a gének szegregációját kell elfogadni még akkor is, ha nincs bizonyítva.
Einstein egy lángész volt mégsem tudta elfogadni sohasem a Niels Bohr féle kvantummechanikát. Viszont mégis igaz.