Altamir
2011.05.03
|
|
0 0
780
|
Biztonsággal beérő termésed csak akkor lesz, ha fagyás nélkül át tudod teleltetni. Ráadásul ezek az elsődleges termések a hajtások felső 15-20 centiméterén vannak, tehát, ha csak ennyi fagy el az ágakból, akkor is lőttek az elsődleges termésednek. Szép hosszú ősz esetén esetleg a másodlagos termések is beérhetnek, de ez nem túl gyakori az olyan helyeken, ahol a fagykár miatt eleve később indult meg a füge. Egy másik megoldás az, hogy a főhajtásokkal nem bajlódsz, hanem csak az alsó, hajlékony vesszőket mented meg, amelyek lehajthatóak a földre és azt könnyebben be tudod takarni. Pl. rögzítést követően faleveleket, vagy szalmát kupacolsz rá és letakarod, hogy ne fújja le róla a szél. Nálam a bokrom felső 60-70 cm-e elfagyott, de két oldalsó hajtás túlélte, és azokon van öt szem füge. Van köztük már dió nagyságú is. Nekem ennyi termésem várható. Titokban reménykedem a másodérésben is. Tavaly majdnem összejött, hiszen vagy 2-3 félérett szemet azért elfogyasztottam róla. Igaz nem volt édes, de az én kertemben termett.:-)
Egyébként, ha nincs útban a bokrod, akkor ne ásd ki, hiszen akár dísznövénynek sem rossz. |
Előzmény: lujzak (779)
|
|