Nem próbáltam az SV1-et. Volt neki még sok Rhodes, D6, Wurli is hogy most visszaemléxem.
Más miatt mentem oda.
4-es, 5-ös:
A 4-es ha kissé macerásabban is mint egy fizikai modellezéses, de húzóregiszterenként szabályozható lesz. Ok, ez polifóniagyilkos, de ha valakinek nagyon kell egy speciális, egyedi preset, szabadon létrehozhatja.
Jól emléxel, a 4000-esben egy presetben 4, vagyis inkább 2 sztereó mintát tud kezelni. Ilyen aprósággal persze nem törődöm.
A chorusvibrátónál sem érdekelt a nyivákolós LFO. Megoldom :-)
32MB belső memóriába hogy fér bele? Még nem tudom, de a kitartott egyszerű hangokhoz nem kell sok hely. Ami még lényeges, a 4-2000-esek belső memóriája 128-ig bővíthető. De remélem kordában tudom tartani ennek ellenére kb 20 körül.
Az 5-ösnél meg visszatérek az ősöreg áttekerősre. Csakhogy itt most a saját bankom hanxíneit mintázom majd le a Motion Sound lezlivel lassan, gyorsan. Kis próbákra, ingyen megmozdulásokra nekem még a 35 kilós KBR-3D is mázsásnak tűnik. Hamár nincs az ESI-ben a sok között lezlieffekt :-(
Nagytesók: Számomra fontos a dinamika. Azonban összevetve a nagyokkal, szinte észrevehetetlen volt a hangbeli előnye ezeken az orgonás-zongorás preseteken. Billentyűalapon. Máson nem is használom. Ellenben nagyon is észrevehető volt a mérete, súlya. Nem fér be pl. a bevásárlós madzagfülű PE. szatyromba ami a szoftkézem. Bonyolultabb az architektúrája. A floppyt ki sem lehet operálni belőle mert akkor nem indul el. Szóval mérlegelve, az árnyalatnyi előnyökért, sok kellemetlenséget vettem volna a nyakamba. Nem stúdióra kell hanem koncertcuccnak.